Milli skrev 2013-07-30 16:52:55 följande:
Om du gjorde den, hur såg den ut, vad hade du för fyllningar och tyckte du att du hade tid att göra den så som du tänkt?
Förlåt, jag svarade ju inte på allt.
Jag bestämde mig för en väldigt enkel modell med fyllning som man bara kan "slänga ihop och fylla" med utan att det måste göras i speciella lager elle en viss ordning.
Jag brukar bygga ihop varje våning upp och ner i den form jag bakade bottnarna i och ställa i kylen över natten (natten innan jag tar fram och täcker tårtorna alltså). Och det ville jag göra här med.
Ett tag hade jag tänkt mig att ha en chokladganache under hallonmoussen eller kanske till och med bara ha ett lager chokladganache med färska vaniljvodkamarineade hallon. Och då hade jag fått lov att bygga tårtan "åt rätt håll" och det är krångligare och mer tidskrävande har jag märkt.
Nu får jag ju jämna- fina tårtor som man bara kan spackla lite snabbt och sen slänga på sockerpastan utan att behöva skära rent och krångla.
Utseendemässigt så skulle det bara vara enkelt täckta lager och så skulle pralinerna forma ett "vattenfall" på framsidan. Inga dekorationer som tar någon lång tid att göra alltså.
Så jag rekommenderar ju att du gör något liknande. Något som inte kräver massa tid i sista minuten för att dekorera. Utan du kan göra tårtan och sen fokusera på annat.
Men ja, stressen var rätt stor och skulle jag göra om det så vet jag inte om jag skulle gjort tårtan själv.