Inlägg från: baby freeze |Visa alla inlägg
  • baby freeze

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    SNÄLLA SLUTA LÄGGA IN BILDER PÅ KLÄNNINGAR! Det finns massor av trådar för sådant, du kan starta egna omröstningar och du kommer att få massor av åsikter, men det hör inte hemma här.

  • baby freeze

    Det är helt ok med enstaka bilder som exempel på vad man kan hitta för slags klänningar för billig peng, men det är inte ok att spamma sidan med en massa bilder. Tycker jag iaf.

  • baby freeze
    augusti2012 skrev 2011-10-06 14:18:26 följande:
    Vad är erat bästa tips för att komma ner i budget?? Som ni har märkt hittills!??
    och det är inte saker som att inte ha alkohol jag är ute efter. Utan saker ni har köpt!? Sidor/affärer ni har shoppat på och fyndat.

    Mitt bästa tips är nog Second hand och ebay

    Jag tror att man lurar sig själv lite grann när man shoppar efter fynd. Det bästa sättet att komma ner i pris är att låta bli att handla.


    Skämt åsido: Jag tror att mitt bästa tips är att skriva en lista med saker man vill ha ock sedan rangordna dem efter prioritet. Längst upp sådant som man helst inte vill kompromissa med, längst ned sådant som man kanske kan tänka sig att skippa helt. Gör en uppskattning av vad allt kommer att kosta och försök sedan att hitta lösningar för att pressa priset på varje enstaka post i din lista. Om man tex inte tycker att det här med fotograf är så viktigt, så kanske man kan be någon att ta ett porträtt efter vigseln, du kanske kan sminka dig själv, men kosta på dig ett nytt lyxigt läppstift istället för att betala en sminkös.


     


    Det är ändå viktigt att man inte ska behöva känna att hela bröllopet är en total kompromiss, och det bästa man kan göra då är att planera noggrant.


     


    Men om du har något särskilt som du vill ha, men inte hittar något som inte är så dyrt, så kan vi ju såklart hjälpas åt att hitta billigare lösningar?

  • baby freeze
    fru i augusti skrev 2011-10-06 16:37:26 följande:
    Blom Anna:
    Tomma barnmatsburkar använde vi som ljuslyktor.

    Inte världens bästa bild men i alla fall...


    Jag har också sett i någon tråd här där man hängt upp flera sådana här egengjorda ljuslyktor. Många tillsammans, det såg jättefint ut!
    Superfint!
  • baby freeze

    Jag kommer kanske att ge någon present till dem som hjälper till, men det kommer nog inte att ha bröllopstema.

  • baby freeze
    MalinNilsson86 skrev 2011-10-07 10:42:30 följande:

    Hej!


    Vi hade ett väldigt litet och personligt bröllop, med bara föräldrar, mor/farföräldrar samt syskon och deras familer (47 gäster).
    Vi ville inte att det skulle bli nån stor grej utan det skulle vara personligt och mysigt helt enkelt!
    Vi hade borgerlig vigsel.
    Vi gifte oss på majstångsplatsen i Tällberg med utsikt över siljan. Vi hade skrivit egna löften som vi läste upp för varandra innan ringarna lämnades över.
    Sedan hade vi bröllopsfika/mat i bystugan som ligger alldeles intill. Dekorationerna på bordet bestod av murgröna (köpt på ikea :) ), rosor och stora vita blockljus på svarta runda fat (köpt på åhlens).
    Maten tog vi från en cateringfirma och tårtorna köpte vi på ICA Maxi.

    Det beror ju helt och hållet på hur man vill ha det. Vi ville ju inte ha nåt stort bröllop så då la vi inte ner så mycket energi eller pengar på det heller. Men vi fick höra att det var det finaste bröllop nån varit på, vid vigseln tror jag inte vi hade någon som inte grät en skvätt :)

    Se till att njuta av dagen och lägg inte ner allt för mycket energi på att det ska bli perfekt! Det blir perfekt med dom rätta gästerna och den rätta känslan! Man gifter sig ju för att man vill dela livet tillsammans och för att man vill dela denna dag med dom man älskar, inte för att man ska ha en jättestor fest som kostar skjortan! Man ska ju ha råd att leva efter bröllopet också :)... Eller?


    Vad kul!


    Jag kommer ifrån byn på andra sidan sjön sett från Tällberg, och har funderat på att ha bröllopet där i krokarna. Är du själv från Tällberg?

  • baby freeze

    Mina papperssaker: Den till höger tänkte jag som inbjudan, den till vänster som tackkort. Materialkostnad blir ungefär 8kr för båda.


  • baby freeze
    Nudax skrev 2011-10-09 16:56:12 följande:
    Men shit vad du var duktig på att göra snygga kort och placeringskort! =D Hur gör du dem?
    Tack!
    Blommorna är utklippta med 8 blad, sedan klipper man bort ett kronblad som en tårtbit och limmar ihop bladen som sitter på var sida om urklippet omlott. Då blir det som en skålformad blomma och det är sådana som jag har använt både till popupkorten (då får man platta till dem och limma ihop dem så att de går att veckla ut) och placeringskorten.
    Resten är bara enkla färgade papper som jag har limmat och vikt.
  • baby freeze

    Jättesöta! Klart att det är roligare med hemmapynt.

Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)