Inlägg från: BlomAnna |Visa alla inlägg
  • BlomAnna

    Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)

    Malois skrev 2011-10-19 16:25:37 följande:
    Vi kommer att ha ca 40 gäster och hamnar på under 20.000, Men då har vi gjort allt själva i stort sett.  Sytt, pysslat, budat på tradera m.m...
    Maten lagar jag själv, kusin gör tårtan, syster gör mina smycken, lokalen (gratis) dekorerar vi själva, samt städar. Jag har en Kinaklänning i botten som jag sedan sytt om till precis det jag vill ha. Gubben hyr frack och alla tillbehör. Vinglas, champagneglas, bestick osv har vi köpt biligt här på BT, tallrikar hyr vi. Dryck är köpt i utlandet eller på kryssning, alkoholfritt har vi passat på att hamstra vid extrapriser m.m.
    Dukar, servetter och löpare har jag sytt, servettringar har jag virkat av silvertråd och pärlor, vinglasdekorationerna går i samma stil.
    Inbjudningarna gjorde vi själva. Blomsterdekorationerna skapar vi också, rosor med trollhassel. Solist till kyrkan har vi hittat, 1000:, men det ville jag verkligen ha. Smink och hår kommer jag att göra själv, för att jag vill.
    Badrumspiff har vi köpt och skapat... 2 personer kommer att servera under middagen 800:-
    Ja som sagt vårt bröllop hamnar långt under 40.000, ändå får vi det precis som vi vill ha... Och då är ringen inräknad som var ganska dyr.
    Härligt!!
  • BlomAnna

    Är uttråkad på jobbet och gjorde därför en snabb uträkning på systembolagets hemsida vad vå alkohol skulle kosta och fick det till 10 334 kr, hade nog räknat med ca 10 000 kr så det var ju bra räknat av mig då Någon som har erfarneht av vad det skulle kunna kosta om vi istället köper det i typ Tyskland?


     

  • BlomAnna
    BlomAnna skrev 2011-10-20 11:01:11 följande:

    Är uttråkad på jobbet och gjorde därför en snabb uträkning på systembolagets hemsida vad vå alkohol skulle kosta och fick det till 10 334 kr, hade nog räknat med ca 10 000 kr så det var ju bra räknat av mig då Någon som har erfarneht av vad det skulle kunna kosta om vi istället köper det i typ Tyskland?


     


    Tar tillbaka mitt föregående inlägg Hittade en sajt där jag kunde räkna på vad det kostar i tyskland... fick samma mängd att kosta 5432 SEK där...Typ halva priset, så det känns väl som det kan vara värt en liten resa till Tyskland
  • BlomAnna
    daniiel skrev 2011-10-20 13:32:57 följande:
    På tal om kuvertavgifter, vi hade det, på 350kr/person och det var inga sura miner alls. Tvärtom. Vi fick dessutom presenter, presentkort och pengar ändå av flera, trots att vi upprepade gånger undanbett oss alla former av presenter.

    Jag sminkade mig dessutom själv och min syster hjälpte mig med håret. Ångrar inte en sekund att jag valde att göra så, dels för att det besparade mig en hel del pengar, men också för att då kunde jag få det precis som jag ville ha det :) Slapp också stressen med att hinna till frisör före vigseln osv.

    Ja det måste verkligen vara ett + att slippa ta sig till frisören. Kan tänka mig att man är stressad ändå och att dssutom ha en tid att passa då kan jag tro blir glaet jobbigt. Jag hoppas som sagt att en vän kan hjälpa mig då kommer hon ju dit jag är så att säga.


     


    Att undersöka vad man har för förmågor i sin bekantskapskrets är ju ett bra spartips. Ofta kan man ju byta tjänster med varandra så att säga.

  • BlomAnna
    Fiaa skrev 2011-10-20 14:25:21 följande:
    Jo, vi har också tänkt oss 250kr/pers. Ska ni ha bar? Är det då fri bar eller till självkostnadspris?
    Åååå vad den här diskussionen inte hör hemma här.
  • BlomAnna

    Oj då jag la visst bud på en vigselring...

  • BlomAnna
    BlomAnna skrev 2011-10-20 14:52:40 följande:
    Oj då jag la visst bud på en vigselring...
    Prutt också jag postade för tidigt. La alltså bud på en vigselring om jag får den för priset jag la kommer min ring kosta 300 kr istället för 6000 som vi budgeterat för me LIKE!!
  • BlomAnna
    Kramarina skrev 2011-10-20 20:35:47 följande:
    Vi kommer nog också ha bar till självkostnadspris, och eftersom vi inte ska gifta oss förrän nästa höst slår vi två flugor i en smäll och bilar ner till Tyskland i sommar och köper det vi behöver till festen.

    Vi kommer nog laga en egen buffé istället för att ta kuvertavgift. Vet att svärmor, faster och mamma kommer kunna hjälpa till att laga lite.
    Och istället för vanlig bröllopstårta kommer vi köpa några WhiteLady på Coop och dekorera med lite bröllopsrelaterat som sockerhjärtan och brudpar. Tror det blir bra :) 
    White Lady? Vad är det? *nyfiken*
  • BlomAnna
    augusti2012 skrev 2011-10-20 21:07:06 följande:
    Kramarina: jag köpte kort på pyhobby. 100 stycken för 165 kr. (kort + kuvert) *tipsar* vita och creme fanns det har jag för mig. sök på pyhobby på google så hittar du affären.
    Herrejösses vilken farlig sida Här kommer handlas! Tack för tipset!!
Svar på tråden Vi med budget på under 40 000. Hur gör man? tips idéer bilder :-)