Inlägg från: Lisa201109 |Visa alla inlägg
  • Lisa201109

    Era bröllopsmenyer

     Vi kommer att servera italiensk buffé med en fransk twist:


    Förrätt


    Tomat- och mozzarellasallad med torkade oliver


    Marinerade kronärtskockor


    Mortadella, Salami & Lufttorkad skinka


    Bröd med örtcream


    Huvudrätt­


    Bouillabaisse (fiskgryta) med saffransaioli


    Ossa bucco (kalvgryta) serveras med bönsallad


    Grillade marinerade grönsaker


    Cannelloni (pastaarullar) med spenat och ricottaost


    Efterrätt


    Tiramisu


    Bröllopstårta


    Tryffel- och chokladmoussetårta serveras med kaffe och avec


    Innan middagen kommer vi att servera blueberry and white chocolat-cupcakes med kaffe och moussernade vin med två olika snittar (lax och ren)
  • Lisa201109
    Margaux skrev 2011-09-14 15:35:09 följande:
    Vi ska ha:
    Champagne och amuse bouches (toast m skagen, manchego&serrano, svineknoketerrine(vet inte va det heter på svenska)

    ugnsbakad lax m petit pois purré och buerre blanc
    & riesling

    grillbuffé med helstekt entrecote och svinenacke, ugnsstekta småpotatis, svampstuvning & rödvinssås
    & argentinsk rödvin

    Ostbuffé
    rödvin forts. eller portvin

    Chokladtårta med hallonmousse
    sötvin & avec
    Låter supergott (köttet kan jag dock inte uttala mig om då jag själv bara äter fisk) och väldigt Top-Chef med amuse bouches=) Älskar det programmet btw. Roligt att ni har utvalda viner till de olika rätterna! Vi är en vin älskande familj och tycker att det är rätt viktigt med rätt dryck till maten, inte för att det nödväntigtvis behöver vara vin eller annan alkohol. 
  • Lisa201109
    Margaux skrev 2011-09-15 17:19:01 följande:
    Tack! Jag jobba rmed vin så det föll sig naturligt.....
    Sen har jag jobbat många år som sommelier så terminologin hänger med från stjärnrestauranterna....

    Hojta till om du vill ha vinhjälp!
    Tack vad snällt! Vi har varit på vinprovning och provat fram goda viner till vår buffé. Vi hade en sommelier till hjälp=) Det är ju superkul att prova viner och just till mat. Det är inte så ofta som vi gör det. Nu satt vi med 5-7 olika viner och smuttade och provade med olika kombinationer till maten. Fantastiskt hur ett vin kan växa eller helt förstöras beroende på vilken mat man äter till. 
  • Lisa201109
    marimekko86 skrev 2011-09-16 00:28:24 följande:

    Förätt
    Västerbottenstoast med souvas och skogssvamp.

    Varmrätt, grillbuffé
    Grillad kyckling, lax och lammrostbiff

    Provencalisk potatissallad, gratinerad chipotlekryddad pastasallad, tomat/fetaostsallad, grönsallad, chilicreme, basilikamajonäs, salsa och bröd.

    Efterrätt
    Bröllopstårta (chokladbotten med chokladmousse och skogsbärsgrädde), kaffe och avec.

    Menyn bestämdes idag, så skönt att bocka av det från listan


    Låter väldigt gott!

    Visst är det skönt att få bocka av saker och ting. Träffade vår restaurangchef igår och hon var fantastiskt trevlig. Meny, dukning, musik, bar och tidsschema är klart och godkänt av alla parter. Nu kan festprogrammet snart färdigställas!
  • Lisa201109

    Vi fick välja mellan färdiga buffér men mixtra med dom hur vi ville. Vi älskar italienskt så det var ganska självklart, och det är oxå en buffé med blandat kött och vegetariskt, vilket är positivt då jag själv inte äter annat kött än fisk och skaldjur. Och just för den sakens skull la vi till en fransk bouillabaisse, som visade sig vara sjukt god (vi provsmakade delar av buffén i somras).  

Svar på tråden Era bröllopsmenyer