Det finns många versioner på räkcocktail, vanliga fallet är det räkor skalade som hänger på ett martini glas och i glaset finns en lite salladslöv och räkcocktail sås.
Om du ska ha något som kan göras dagen innan så är ris inte en god idé, det blir stabbigt och tråkigt om det finns sås med.
Här ska du få ett udda förslag som kan passa bra med laxen.
Jag gör små pajer till förätter, det är mer mumsbitar än en måltid eftersom man behöver inte mer. Många gör förätterna för stora idag. Du kan ibland få ut mer eller mindre rombakelser, det beror helt på de små metal formarna du hittar jag föredrar mazrin formar eller runda mazarin formar. Och till vegitarianen kan du byta ut romen till Caviart istället .
Rombakelse 10 stycken.
250 gram kavring
75gram smör
fyllning
3st gelatinblad
200 gram rom röd eller svart
1 st röd lök finhackad.
2dl creme fraiche
250 gram kesella1
½ krm vitpeppar
1½ msk vatten
30- 40 Räkor och dill att dekorera med.
Bryt kaveringen i bitar och mixa den till smulor, smält smöret och blanda ner.
Tag 10 små runda metalformar för kakor (tänk mazarin).
Tryck ut ungefär en matsked (sådan du äter med) med kavering i botten på varje.
Blanda lök,rom, kesella,creme fraiche och peppar.
Smält gelantinet i en liten kastrull med vattnet. Tag av värmen och låt svalna något.
Rör ner gelantinet i en tunn stråle och häll lite smet på varje kaverings botten.
Låt stelna över natten, på morgonen på med räkor och vippa dill.