Inlägg från: Blueberry |Visa alla inlägg
  • Blueberry

    Blir tårtan himmelsk eller hemsk?

    Jag älskar choklad och det gör även min M2B. Så vi har designat vår bröllopstårta efter våra favoritpraliner. Men frågan är, blir de olika smakkombinationerna himmelskt goda eller en hemsk blandning. Topplager: Vit chokladmousse med vanilj Mellanlager: Vanlig nougat Längst ner: Ljus chokladmousse med karamell och maldonsalt (älskar salt choklad) Sen vill jag det ska täckas med ett lager mörk ganache smaksatt med apelsin och chili Så vad tycker ni, blir det en farlig blandning. Hur skulle ni ha gjort?

  • Svar på tråden Blir tårtan himmelsk eller hemsk?
  • Blueberry

    Samma företag som gör pralinerna ska göra tårtan.

  • Blueberry

    ClaraH: Vår efterrätt är mangosorbet med limesockermarinerade jordgubbar så den är väldigt fruktig. Tror jag gör som de flesta föreslår och eliminerar apelsinen och chilin och bara täcker den med vanlig mörk ganache.

  • Blueberry

    Jeni: Jodå, det går att smaka den, men det kostar en fin summa så vi vill försöka minimera risken att det blir fel första gången. Pga krav på råvaror blir den extra dyr. Men ekologi och rättvis handel känns viktigt.

  • Blueberry

    Vem gjorde era tårtor?


    Margaux skrev 2011-10-01 17:42:28 följande:
    Vi hade två kombinationer till vår tårta.
    Mörk chokladmousse med karamell och salta jordnötter

    och

    Mörk chokladmousse med cremebrulée och hallonmousse


    Båda var jättegoda!
Svar på tråden Blir tårtan himmelsk eller hemsk?