Vickning?!
Vi tog fram tårtan igen lite senare eftersom det blev så mycket över av den, och så hade pappas sambo bakat bullar och kocken på "mitt" hotell hade bakat 5 sorters småkakor. Men alla var så mätta så att ingen orkade mer än kanske en kaka på sin höjd.
Om man inte vill ha korv med bröd men ändå något enklare att förbereda så är tunnbrödsrullar (fast uppskurna i mumsbitsstora bitar) rätt bra.
Jag brukar göra tre alternativ. Grunden är vispad creme fraishe smaksatt med salt och peppar. Det är viktigt att man vispar den, annars får man inte rätt konsistens och smaken blir inte heller riktigt lika.
Nr 1:
Blanda i tonfisk i den vispade cremefraishen och bred på tunnbrödet, rulla ihop, linda in i gladpack och lägg i kylen. Om man vill så kan man pressa ner lite vitlök också i röran...
Nr 2:
Hacka upp rökt skinka fint, blanda i det i creme fraishen och tillsätt fransk senap efter tycke och smak. Packetera som ovanstående alternativ
Nr 3:
Riv pepparrot och blanda i cremefraishen. Bred på tunnbrödet, lägg på rökt lax och rulla ihop och packa som ovan.