Det stora JULRACET! Vinn fina priser i Bröllopstorgets jultävling 8/12
Mitt bästa julgodis är Mozart kulor. Perfekt avslutning till julbordet lagom sött och gott:)
16 kulor
200 g nougat
10 g pistaschmandel (osaltad)
250 g extra fin mandel massa
1,25 dl florsocker
2 msk mörk rom
100 g mörk choklad (70%)
1. Skär nougaten i tärningar. Använd en vass kniv. Forma 16 små kulor av nougaten och ställ dem i kylskåpet. Finhacka pistaschmandeln.
2. Bearbeta den rumsvarma marsipanen med mixer tills den är smidig. Tillsätt hackad pistaschmandel, florsocker och rom.
3. Knåda för hand tills allt är väl blandat och marsipanen känns smidig. Använd lite florsocker om degen fastnar på bakbordet.
4. Gör en rulle av marsipanmassan. Skär rullen i 16 delar. Gör 16 små kupade marsipanformar i vilka nougatkulorna ska fördelas.
5. Täck nougatkulorna helt med marsipan. Se till att marsipanhöljet är 3–4 mm tjockt. Om massan klibbar kan du använda lite florsocker. Innan kulorna doppas i den smälta chokladen bör de vara släta, jämna och kylskåpskalla.
6. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa kulorna i chokladen, gärna med hjälp av två gafflar. Se till att det inte kommer något vatten i chokladen eftersom kulorna då lätt förlorar sin fina glans. Låt kulorna stelna på ett galler. Förvara de färdiga Mozartkulorna svalt.