Saken 247: Klart du kan få =)
Tar den nerifrån och upp.
Kladdkakebotten är mitt egenkomponerade recept:
2 ägg
3/4 dl kakao
1 dl mjöl
knappt 1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
75 gr smör
Smält smöret, blanda ihop allt. Häll upp i en springform med bakplåtspapper i botten.
Grädda i 150 grader ca 15 min.
Låt svalna och lossa från kanten men spara i formen.
Hallon/svartvinbärsmousse
Moussen har jag baserat på det här receptet http://www.matklubben.se/recept/blaabaersdroem_47643.html
men bytt blåbären mot en förpackning hallon och en förpackning vinbär. bären mixade jag och passerade genom en sil.
När moussesmeten är klar så plastar man kanten på springformen och häller moussen ovanpå kakbottnen.
Plasta och sätt in i frysen.
Choklad/glögg mousse
Också baserad på http://www.matklubben.se/recept/blaabaersdroem_47643.html
men istället för socker/vatten blandningen så tar man samma mängd glögg och kokar upp med lock.
Istället för blåbären så tar man 200 gr choklad(kakaohalt efter smak, jag tog 60, ganska lagom) smält i kastrull.
Ta bort från plattan och rör i en äggula när den svalnat lite.
Ta ut den frusna tårtan och häll på den klara chokladmousse smeten. Plasta och frys in.
Dekoration
När du vill använda tårtan ta fram plasta av och låt tina i kylen. Pudra kakao på toppen.
Den vita chokladkanten gör du genom att klippa ett bälte av bakplåtspapper. Smält chokladen och pensla på pappret(inte för tunnt). Lägg in remsan i kylen, när den har blivit nästan helt stel så petar du på kanten på tårtan(låt pappret sitta kvar) och sätt in alltihopa i kylen igen, när chokladen stelnat helt så drar du av pappret.
Klart!!