Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm
Jag har också blivit sugen på att göra med mindre storlekar.
Såg ett litet hjärta i springform, det skulle vara fint att dela på ett tårthjärta den stora dagen då de andra ska få ta från de runda tårtorna.
Jag har också blivit sugen på att göra med mindre storlekar.
Såg ett litet hjärta i springform, det skulle vara fint att dela på ett tårthjärta den stora dagen då de andra ska få ta från de runda tårtorna.
Den blev jättefin och vilka supersöta rosor!
Jag var som vanligt ute i sista sekunden, så jag var tvungen att panikdekorera alldeles för tidigt på morgonen (hemskt morgonhumör = lust att hiva tårta och dekorationer i golvet x antal gånger) Texten blev en nödlösning då min plan inte fungerade alls, men jag blev iaf hyffsat nöjd med rosorna med tanke på att jag aldrig gjort något sånt innan:P Huvudsaken var iaf att tårtan var riktigt god och mamma blev glad :D
Supersöt tårta!
Jag är velig och osäker, men här inne borde jag kunna få lite hjälp känns det som :)
Jag är en glad amatör vad gäller tårtor (och andra bakverk), fika är inte min grej så jag tränar sällan men jag vill göra våra bröllopstårtor.
Att göra egen sockerkaksbotten har jag testat men med minsta lilla press så flyger den i väggen...det går inte.
Jag får inte till det.
Visst kan jag köpa färdiga?? (från bageri kanske om ICAs inte är passande)
Om jag tar en extra botten/ tårta borde dom få lite höjd ändå och det måste ju inte vara en hallelulja moment att äta tårtan. Men den får gärna vara god!
Kan man ha både vanlig sockerkaksbotten och chokladbotten i samma tårta eller ska man helst välja en av dom?
Vilka smaker funkar fint tillsammans och hur mycket måste jag göra själv?
Om det är tex hallonmousse, kan jag köpa pulver och blanda till eller bör jag stå och göra allt från början själv?
Jag vill förenkla sånt jag kan misslyckas med men ändå få en ätbar tårta.
Så innehållet mellan bottnarna känns viktigt att få till så att dom passar ihop.
Hjälp!
:)
Ja, sen behöver jag tips på smaksättning av smörkrämen som passar ihop med innehållet i tårtan.
Det är inte bara ett :)
Det jag inte lyckas med då jag gjort sockerkaksbotten är att hålla höjden på den i mitten och sedan att försöka dela den i flera lager...det går bara sönder äen om jag varit duktig o haft den i frysen o allt.
Vill inte ha alla dessa moment :)
Hallon och choklad alltså.
Ska det vara chokladmousse och hallonmousse?
Eller ska chokladen vara av annan typ?
Och vitchoklad till smörkrämen, ok.
Ska ta de här smakerna och testa lite hemma och se hur det blir :)
Menar du att den sjunker ihop i mitten när du gräddar? Då har du för låg temperatur (det kan skilja sig mellan ugnar). Vad använder du att dela med? Skär du tex med brödkniv som är taggig? Ta en slät kniv istället, tex köttkniven.
Nä, alltså, jag tänker mig att du gör tårtan såhär:
Kladdkakebotten/browniebotten (den är tygnst och ska således vara längst ner)
Hallonmousse
Sockerkaka
Hallonmousse
Sockerkaka
Du kan ju testa att täcka den med ganache istället för smörkräm också.
Jag tänkte ha sugerpastelock på....kan man ha det dä innanför ist för smörkräm?
Tårtan ska vara vit
Fast testa mig fram....jag bakar så sällan och vill inte stå med flera misslyckade bottnad :P
Jag vet, jag låter hemskt lat.
Men jag ha faktiskt inte tiden till att testa, jag behöver köra på säkra kort :)
Kul med alternativ till smörkrämen, skulle nog vilja testa det där på nästa tårta.
Min blivandes bror fyller år snart, det kan ju vara ett lämpligt tillfälle.
Men vi får se om jag gör egna sockerkaksbottnar eller om jag köpe dom.
Kladdkakebotten och det andra borde jag ju kunna ordna iaf.
:)
Ja, säg att du har 175grader på ugnen nu, men du kanske behöver 180 grader för just din ugn. Testa dig fram där. För att lyckas göra bottnarna jämna kan du använda en tårtdelare, finns att köpa på IKEA (fast den är inte så bra) eller online. Där har man både mått och delare i ett.
Täcka tårtor kallas det du gör med smörkräm eller ganache. Alltså man kan säga att du kapslar in tårtan innan du lägger på tex marsipan eller vad du vill ha på. Om du nu ens vill ha nåt sånt på? Det går ju att ha enbart ganache eller smörkräm och dekorera ovanpå det. Ganache är choklad och grädde (smält choklad, värm grädde men låt den ej börja koka, blanda ihop och låt stå kallt ett bra tag, sen blir det som en tjock tjock kräm som man kan använda utanpå).
Vår tårta blir vit med vita stora och små rosor.
Behöver alla rosorna ha de där närmaste,smala gröna bladen (vad dom nu kallas?) eller räcker det om jag sätter det på de största rosorna och sedan har vanliga gröna blad runtomkring.
Jag förstår att jag får göra om jag själv vill, men ser det konstigt ut om inte alla rosor har det?
hmmm....jaha....
Okej
Vilka läckra!
Med det temat borde det bli helt perfekt :D