cookieandkermit skrev 2012-01-05 02:04:35 följande:
Hej. Jag kommer utgå från mina egna allergier och sen försöka anpassa mat och tårta så gott det går till övriga allergier, speciellt när det kommer till tårtan. Har citrusallergi, är även allergisk mot annans och kiwi samt större mängder med färgämnen. (nu låter jag lite negativ här men, det är med att "det går att plocka bort" funkar inte riktigt med citrusallergi enligt egen och andras erfarenheter har det engång legat emot någonting så märks det.Så är det iaf för mig, kan inte ens äta godis med citrussmak... ) så kommer försöka ha en god mousetårta, typ med hallon eller något och sen försöka få den anpassad efter övriga allergier som kan komma att finnas. Tror dock bara att det är laktos, och det är inte jätte svårt att fixa. *optimist*
Jag litar på att den som kommer göra vår tårta gör den efter våra (mest mina) önskemål. Skulle inte vilja ha en allergisk reaktion på min bröllopsdag inte..
laktos är inte alls svårt , dessutom smakar grädde och mjölk likadant så ingan kommer märka skillnad på en laktos fri tårta, allt finn satt ersätta med. Det finns det som mjölkfritt också MEN det smakar inte likadant och framför allt ser inte inte lika gott ut. Grädden är väl inte jätte fluffig och beter sig inte likadant
men klart det går. Men jag vill ha en fin tårta och den ska vara god för gästerna, det är det viktigaste jag behöer ingen tårta det tycker jag ändå inte om , men tydligen så MÅSTE bruden äta tårta om tårta är efterätten.