Inlägg från: knyttan |Visa alla inlägg
  • knyttan

    Att dricka till...

    Hej!
    Jag behöver lite input från någon som har bra koll på kombinationer av alkohol och mat!!
    Vi tänkte ungefär så här:

    Som välkomstdrink serverar vi cava och olika snittar, tex renköttsrulle, laxsnittar och parmesankex som tilltugg.

    Till buffen vill vi ha ett argentinskt malbec, tex Trapiche malbec oak cask, alternativt ett ljust lager för dem som vill ha öl, tex Smålands
    Buffen har tema svenska smaker och innehåller bla varmrökt lax, sill, rostbiff och  rödbets o getostsallad.

    Sen kommer kaffe och en liten kaka med avec (vet ej vad än).

    Senare på kvällen tänkte vi ha tårta, det blir då hallon och vit chokladmoussetårta på browniebotten, då tänkte vi servera ett glas cava igen.

    Funkar cava (tänkte mig Freixenet cordon negro, den gillar jag) med renkött? Är det en bra idé att ha cava igen till tårtan eller är det bättre att satsa på ngt dessertvin? (jag gillar eg inte dessertviner, så jag slipper gärna Skrattande)
    Vi vill ju gärna ha rött vin till buffén, och det passar fint till allt det andra, men jag känner att sillen skär sig lite där? Hur ska man tänka med det?

    Tips på goda viner o kombinationer mottages gärna!!!

  • Svar på tråden Att dricka till...
  • knyttan

    Det är alltså inte smörgåsbord det handlar om utan det är en buffe, men där ingår sill. Alla de övriga rätterna är som sagt "vanliga" bufferätter som rostbiff, kyckling och potatisgratäng. Och till det passar det väl bra men vin, eller?
    Hmm ska kolla på dessertvin kanske, som sagt så behöver man ju inte så mycket...

Svar på tråden Att dricka till...