Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Förrätt på liten bröllopsmiddag?

    När jag jobbade i charken på Hemköp för några år sen så gjorde vi så kallade "isbrytare".
    Det är också en sorts minismörgåstårta

    Du tar ut former ur franskbröd (varför inte hjärtan nu även om det är vanligast med runda).
    Det går åt tre såna till varje isbrytare.

    Smöra alla på ena sidan.
    Bre på ishavsröra på den understa
    Lägg på en till brödskiva
    Lägg en bit rökt skinka på nästa (ta ut form med samma mått så inget sticker utanför), är det tunna skivor så ta två.
    Bred på mer ishavsröra

    Vispa ihop 50% creme fraishe och 50% majonäs
    Bre på smeten på utsidan (inte undersidan och ovanpå)
    Rulla isbrytaren i krossade ostbågar
    Bre ett lager majonäs/creme fraishe ovanpå, och dekorera med räkor och en dillkvist

    Det ser jätteproffsigt ut och det tjänar på att göras dagen innan så dom får safta till sig lite

  • Chicita
    bridetobe2013 skrev 2012-02-09 21:07:00 följande:
    Men ååååå. Nu blev jag ju hungrig......
    1/6 2012
    Pappa kan absolut inte laga mat.
    Han fick det här receptet av mig, och gjorde två stycken och ställde en flaska vitt på kylning innan han åkte och hämtade sin sambo.
    När dom kom hem så satte han henne vid bordet och hällde upp vin och serverade en isbrytare.

    Hennes kommentar var "vart har du köpt dom här?"
    Så han fick lov att ställa sig där och göra en till bara för att bevisa att han hade gjort dom. Hon var fullt övertygad om att dom var köpta.
    Och nu får han alltid göra dom när dom ska ha främmande Flört
  • Chicita
    bridetobe2013 skrev 2012-02-09 21:25:25 följande:
    Låter lite skumt med ostkrokar.... Blir det gott? På riktigt? Älskar ostkrokar men har aldrig haft det på mat...
    1/6 2012
    Jepp, det är jättegott...
    Jag var också lite fundersam men det är inte helt ovanligt.
    Vi hade liknande "minitårtor" i hotellets restaurang en säsong till och med... Fast det var lite annorlunda innehåll, men ostkrokspudret var där.
    Dom blir underbart gyllengula och bara det gör att dom ser lyxiga och avancerade ut

    Prova nån gång hemma vet jag Glad
  • Chicita
    bridetobe2013 skrev 2012-02-09 21:37:23 följande:
    Jag det måste jag ju. Är ju alla hjärtansdag snart. Kanske ska passa på......
    1/6 2012
    Det tycker jag...
    Perfekt tillfälle att provlaga det ni funderar på till bröllopet om inte annat Skrattande
Svar på tråden Förrätt på liten bröllopsmiddag?