• mariakarolina

    Förslag till huvudrätt och mat i övrigt?

    Hej! Vi ska gifta oss 25/8 och börjar att kolla omkring när det gäller maten.
    Vi kommer att vilja ha buffé men har svårt att välja vad vi ska ha till huvudrätt!

    Förrätten kommer att bestå av västerbottensost paj (som min far tillagar)
    Huvudrätten: Buffé av något slag? Kött förstås och ett vegetariskt alternativ ..Men ska man både ha älg och griskött tex? Och potatisgratäng eller? ååh det är så svårt.. Sen vill vi att det ska finnas lite plock, så som vindruvor m.m 
    Efterätt blir tårta som vi gör själva :)

    Kom med förslag!  :)

  • Svar på tråden Förslag till huvudrätt och mat i övrigt?
  • mariakarolina

    Vi har tillgång till kök och kommer att anlita en catering firma.. 
    Att ställa iorning kommer min mamma och några vänninor till henne att fixa, så jag litar på dem. (Dom insesterade) Sen ska vi höra om catering tjejen kan hjälpa till lite :) Men hon lär ju ha varma katiner  (eller hur det stavas?) som man serverar ifrån :)

    Tack för tipsen. Fisk är ju bra att göra laxrullar till b.la . Och tjälaknöl är ju hur gott som hellst. Ska prata med min blivande.. fyll gärna på med mer tankar och idéer om hur just ni tänkte göra med maten som andra kan ha användning för.. Tycker att det här är en jätte bra sida att skaffa lite inspiration och idéer ifrån. Tusen tack

  • mariakarolina
    Chicita skrev 2012-02-15 17:49:45 följande:
    Men om ni anlitar en cateringfirma så ska ju inte ni göra maten...
    Har inte dom en meny som ni får välja ifrån?
    Hmm. Min mamma sa att vi skulle fundera ut vad vi ville ha innan.. tjejen som vi tänkte höra med känner min mamma på nåt vis. Men ska ringa imorgon och prata med catering-tjejen :)
  • mariakarolina
    Chicita skrev 2012-02-15 18:25:03 följande:
    Om det är "en tjej din mamma känner som är duktig på att laga mat" så är det ju ingen riktig cateringfirma...
    Och då kan det ju vara bra att ha bestämt innan vad man vill ha.
    Då är det bra att veta också att det inte är säkert att hon har tillgång till värmeskåp och varmhållningskärl mm.

    Men om det är någon som äger en cateringfirma som din mamma känner så borde du kunna få några menyförslag av den personen.
    Nog förstår jag väl skillnaden mellan att ha en  vän som kan laga got mat och en god vän som har en cateringfirma. Men faktum är att den här tjejen har en catering firma.. Det måste ju istfall bara varit nånting som min mamma sa. För jag har ju inga som hellst erfarenheter av att anlita catering. Eftersom ni skriver att cateringfirmor har färdiga menyer så kommer jag att ringa och höra mig för imorgon.. :)
  • mariakarolina
    April30 skrev 2012-02-15 18:35:19 följande:
    Hej.

    En vegetarisk pastasallad som någon här innan föreslog är ju en kanon ide för den kan man ju sedan ha till både kött och fisk vilket ni nu väljer.
    Ett otroligt gott tips är faktiskt kallskuret på Kronhjort eller Dovhjort. Mycket godare än älg om jag själv får tycka.

    Har ni något speciellt tema? Man kan ju alltid göra någon exotisk variant genom allting som röd tråd. Eller om ni är för villtkött tex så gör olika stekar i olika marinader och skiva upp dem i rostbiffstuk. Otroligt gott.

    Vi skall ha 3:rätters och kör vilt tema på förrätt och huvudrätt vilka är: rökt kanadagås och sedan dovhjort,

    Någonting som är otroligt gott är duva med kantarell mousse.
    Hej! Det där lät ju jätte smarrigt! Vi är jägare båda två så det kommer bli en hel del vilt som det ser ut :) Hjort är fantastiskt gott.. Min svärfar har pratat om att sponsra med vildsvin. Men vi får se vad det blir riktigt :) mycke bollar i luften just nu :)
  • mariakarolina
    Chicita skrev 2012-02-15 19:55:58 följande:
    mariakarolina skrev 2012-02-15 18:45:34 följande:
    Hej! Det där lät ju jätte smarrigt! Vi är jägare båda två så det kommer bli en hel del vilt som det ser ut :) Hjort är fantastiskt gott.. Min svärfar har pratat om att sponsra med vildsvin. Men vi får se vad det blir riktigt :) mycke bollar i luften just nu :)
    Det är lite det här jag menar... Ingen kan "sponsra med vildsvin" om det är en etablerad cateringfirma. Det funkar inte riktigt så... Det går jättebra om ni gör maten själva, men hon som har cateringfirman får inte ta emot kött hur som helst för att tillaga.

    Och jag svarade ju baserat på det du skrivit innan där det inte riktigt framkommit om det är en riktig cateringfirma eller inte (först lät det ju som att ni skulle laga maten själv).
    Hoppas att hon har något som passar er, eller är anpassningsbar och kan göra en meny som ni gillar.
    Lycka till i morgon när du pratar med henne hur som helst Solig
    jag har hört från många att man kan införskaffa köttet själv och låta firman tillaga.. Hmm.. Ja vi får se vad som sägs imorgon:) Men vildsvinet menar jag på att min svärfar ev. skulle tillaga :)
Svar på tråden Förslag till huvudrätt och mat i övrigt?