• Chicita

    Förslag till huvudrätt och mat i övrigt?

    En bra fingervisning är att få med nöt eller fläsk samt kyckling och fisk.
    Alla äter inte fisk, alla äter inte "vanligt" kött osv. Så det är bra att få något av allt om man har buffé.
    Men du ska inte beräkna en hel portion av varje sort. Utan 1/3 kött, 1/3 fisk och 1/3 fågel är lagom (plus lite extra på varje bit.

    Men det är bara en fingervisning. Om ni vill ha bara älg så kan ni gott och väl ha det.

    Och som sagt ovan. Hur har ni det med varmhållningsmöjligheter där ni ska vara (eller uppvärmning) är det någon som kommer att passa buffén osv...
    Tänk till före, så ni inte står där på den stora dagen och den varma maten blir kall och den kalla maten blir fisljummen för den inte går att kyla...

    Att ha någon som sköter buffén är det bästa. För då kan man lägga upp på mindre fat som byts ut och fylls på så att det hela tiden ser fräscht ut, och det är lättare att värma mindre formar jämt också så att inte mitten är kall och kanterna brända

  • Chicita

    Men om ni anlitar en cateringfirma så ska ju inte ni göra maten...
    Har inte dom en meny som ni får välja ifrån?

  • Chicita
    mariakarolina skrev 2012-02-15 18:22:47 följande:
    Hmm. Min mamma sa att vi skulle fundera ut vad vi ville ha innan.. tjejen som vi tänkte höra med känner min mamma på nåt vis. Men ska ringa imorgon och prata med catering-tjejen :)
    Om det är "en tjej din mamma känner som är duktig på att laga mat" så är det ju ingen riktig cateringfirma...
    Och då kan det ju vara bra att ha bestämt innan vad man vill ha.
    Då är det bra att veta också att det inte är säkert att hon har tillgång till värmeskåp och varmhållningskärl mm.

    Men om det är någon som äger en cateringfirma som din mamma känner så borde du kunna få några menyförslag av den personen.
  • Chicita
    mariakarolina skrev 2012-02-15 18:40:10 följande:
    Nog förstår jag väl skillnaden mellan att ha en  vän som kan laga got mat och en god vän som har en cateringfirma. Men faktum är att den här tjejen har en catering firma.. Det måste ju istfall bara varit nånting som min mamma sa. För jag har ju inga som hellst erfarenheter av att anlita catering. Eftersom ni skriver att cateringfirmor har färdiga menyer så kommer jag att ringa och höra mig för imorgon.. :)
    mariakarolina skrev 2012-02-15 18:45:34 följande:
    Hej! Det där lät ju jätte smarrigt! Vi är jägare båda två så det kommer bli en hel del vilt som det ser ut :) Hjort är fantastiskt gott.. Min svärfar har pratat om att sponsra med vildsvin. Men vi får se vad det blir riktigt :) mycke bollar i luften just nu :)
    Det är lite det här jag menar... Ingen kan "sponsra med vildsvin" om det är en etablerad cateringfirma. Det funkar inte riktigt så... Det går jättebra om ni gör maten själva, men hon som har cateringfirman får inte ta emot kött hur som helst för att tillaga.

    Och jag svarade ju baserat på det du skrivit innan där det inte riktigt framkommit om det är en riktig cateringfirma eller inte (först lät det ju som att ni skulle laga maten själv).
    Hoppas att hon har något som passar er, eller är anpassningsbar och kan göra en meny som ni gillar.
    Lycka till i morgon när du pratar med henne hur som helst Solig
  • Chicita
    mariakarolina skrev 2012-02-15 21:25:47 följande:
    jag har hört från många att man kan införskaffa köttet själv och låta firman tillaga.. Hmm.. Ja vi får se vad som sägs imorgon:) Men vildsvinet menar jag på att min svärfar ev. skulle tillaga :)
    Jag jobbar inom hotell och restaurang, mest på hotellet men även en del i restaurangen. Och vi får inte göra så. I så fall får vi köpa köttet (kvitto ska redovisas då) och tillaga det och sen sälja tillbaka det till marknadsvärde så att säga. Annars kan det räknas som svartjobb...

    Kolla med cateringfirman också i så fall hur dom ställer sig till att inte laga all mat på buffén. Vissa kan vägra att göra det alls i så fall eftersom dom inte vill förknippas med andras mat...
Svar på tråden Förslag till huvudrätt och mat i övrigt?