Ja, alltså det är ju en del som ska göras, tror det blir jobbigt för den stackarn om han/hon ska va själv på 45 pers speciellt om det ska serveras dryck också. Tror inte man fattar hur mycket det är och hur tidskrävande det är. Jag skulle i alla fall säga MINST 2 personer, helst 3 om det ska serveras dryck vid bordet, 1 pers kommer aldrig funka då, då kommer gästerna få sitta och vänta på dryck jättelänge, mat kommer ta slut och ingen kan fylla på så gästerna kanske inte får utav det som de vill ha, vore ju trist.
Tänk igenom noga hur kvällen ska se ut och skriv ner ett detaljerat schema, lite punkter att tänka på:
* Dom ska hälla upp champagne innan gästerna kommer helst vilket tar ett tag med 45 glas (troligtvis ska det väl vara 2 olika sorter också? Alkohol resp. alkoholfritt) och det ska fyllas på också.
* Dom ska duka fram maten vilket är en hel del och det ska hela tiden fyllas på så det finns samtidigt som dryck till 45 pers ska serveras (bara det kommer ta mycket tid!!). Vi hade självservering från ett dryckesbord även under middagen som personalen fick se till att det fanns dryck på hela tiden. Tro mig, dom hade fullt upp med mat och dryckpåfyllnad. Vatten fick dom se till att det fanns i karaffer på borden.
* Sen ska maten plockas av och förpackas. Tallrikar, bestick och glas ska dukas av och diskas, kommer bli en hel del disk så dom behöver ju kunna ha tid till att plocka in i skåpen undan för undan också.
* Dom ska koka kaffe och tevatten och duka fram det + servis + tårta eller annan efterrätt. Sen ska det plockas av efter fikat och paketeras ev överbliven tårta, det ska diskas och plockas in.
Det är ganska mycket och man vill ju att det ska gå smidigt och att gästerna inte ska behöva vänta på mat och dryck.