• syringa

    Vad ska man tänka på innan man bokar catering?

    I veckans ska vi träffa två olika cateringföretag. Vi planerar buffé och vill gärna ha närproducerat som tema. Vi kommer även "fylla ut" buffén med en del importerade delikatesser som utländska gäster ska ta med sig.

    Vad ska man tänka på när man träffar cateringföretaget? Tips?

  • Svar på tråden Vad ska man tänka på innan man bokar catering?
  • ECO wedding

    Ingår servering?
    Ingår porslin?


    Kommer de ha fler evangemang samma dag?


    Be gärna om en provmeny, foton från tidigare evangemang och sånt för att säkerställa kvaliten.

  • Chicita

    Om cateringföretaget ska sköta buffén så kan dom ha åsikter om att inte all mat kommer från dom.
    Så det kan vara bra att prata om i så fall. Om dom bara lämnar maten och ni sköter buffén själva så spelar det ingen roll däremot. Det dom inte ser bryr dom sig inte om. Men dom vill oftast inte att annan mat än deras egen läggs upp på samma bord eftersom om gästerna inte gillar det som cateringfirman inte gjort så ger det ändå firman dåligt rykte om det inte syns att det inte är dom som ligger bakom (rörig förklaring men du förstår nog Flört)

    Kolla hur sent ni kan göra ändringar i antal. (både avbokningar och påbokningar)

    Behöver ni hämta maten eller levererar dom till platsen ni ska vara på?
    När kan leverans / hämtning ske?
    Är det upplagt på serveringsfat eller på engångsfat?
    Kommer maten i varmhållningslådor eller måste det värmas på plats,och vem gör i så fall det? 
    När ska ni lämna tillbaka eventuella varmhållningslådor / uppläggningsfat? 

  • syringa

    Jättebra! Skriver ut och tar med...

Svar på tråden Vad ska man tänka på innan man bokar catering?