Inlägg från: Mikina |Visa alla inlägg
  • Mikina

    Baka egen bröllopstårta

    Jag har funderat lite fram och tillbaka över om jag ska baka tårtan själv istället för att beställa en.
    Är det fler som är inne på samma spår?

    Vore kul att diskutera fyllningar, tekniker, smaker och allt möjligt annat tillsammans.
    Tänkte såklart provbaka en del innan och vi kan ju dela med oss av våra erfarenheter och resultat!
    själv är jag i princip oerfaren när det gäller tårtor men det borde inte vara omöjligt att lära sig.. :)

  • Svar på tråden Baka egen bröllopstårta
  • Mikina

    åh det .låter gott med riesenkolafluff, ska kolla men jag tror att risen innehåller spår av nötter och det är nog bäst att ja skippar det. en av anledningarna till egen tårta är alla allergier.

    Jag tänkte göra 4 st "prinsesstårtor" men med annan fyllning och göra egen sockerpasta, ev smaksatt med vanilj.
    Dekorera med antingen sockerfjärilar jag ska försöka göra själv, och jag har plastfjärilar i nödfall haha.

    Vad ska man ha för bottnar och fyllningar? Jag funderar också på chokladbotten, åtminsone en av dem,
    och hallon/passionsmousse. Men är tveksam till hur mycket man kan blanda. Vaniljcreme är ju gott med men låter som att det blir för sliskigt med vanilj, choklad OCH fruktmousse, eller är det bra kanske?

    Ska spackla tårtan med smörkräm, ev vitchokladssmörkräm som jag läste någonstans här på BT.
     
    Ni får gärna lägga in bilder på provtårtor eller kanske rent av färdiga sådana.

    ps!Jag tror inte att man kan påverka tur/our men jag är nyfiken Amelia: vad är det som är otur? att någon tror att äktenskapet ska gå i kras eller att bruden ska bryta benet eller något? :) 

  • Mikina

    Amelia, har du gjort sockerpastan själv eller köpt färdig?

  • Mikina

    Gwennie, vilken fin tårtställning. Vart har ni köpt/hyrt den?
    Och vilken duktig mamma du har!!

    Är det någon som brukar göra egen sockerpasta?
    jag har hittat ett recept med glycerol och har dessutom hittat glycerol på apoteket men det står "för kvistar och löv" eller något liknande på flaskan. Den borde inte vara några problem då det bara innehåller glycerol och vatten men jag undrar om  någon vet att det är rätt sort? 

  • Mikina

    tack Retro!
    Jag gjorde min första sockerpasta igår och ska göra ett provbak imorgon, återkommer om resultatet! 

  • Mikina

    tack för tipset Amanda547, jag har spacklat min tårta med smörkräm så att det ska slippa "svettas" igenom tårtfyllning. Har gjort en provtårta nu till sambons födelsedagsfika i em, hoppas att det blivit bra :)

Svar på tråden Baka egen bröllopstårta