LillaC skrev 2012-04-26 19:03:24 följande:
Hej alla duktiga tårtmakare. Jag ska inte göra min egen bröllopstårta (önskar jag hade talang och tålamod till det

), Däremot behöver jag råd. Jag bor i en väldigt liten stad där utbudet på tårtor är ganska begränsat, det vi har fått tag på är prinsesstårta alternativt tårta med pulvermousse i. Då känner vi att det är lika bra att skippa tårtan och bara ta efterrätt istället. Men, nu kommer frågan, jag jobbar i en lite större stad ca 8 mil hemifrån och där har jag hittat ett bageri som gör fantastiska tårtor. Det skulle i så fall innebära att jag måste köpa tårtan dagen innan och sedan frakta den i drygt en timme. Tror ni att det skulle fungera eller är det bara att glömma? Kan ju nämna att vi har ett litet bröllop för totalt 13 personer så det är ingen 5-våningstårta jag ska frakta

.
Jag brukar baka tårta hemma i Borlänge och sen frakta den upp till Älvdalen (2,5 timme ca) när vi har något speciellt att fira där.
Om tårtan går in i en kylväska så är ju problemet löst.
Om den inte går in så kan du ändå lägga kylklampar i en kartong och ställa tårtan ovanpå dom och sen lägga en filt eller något över kartongen för att hålla kvar kylan (kanske även kylklampar runt och ovanpå kartongen om det är riktigt varmt ute).
Och tårta smakar alltid bäst om det får stå till sig över natten. Så det ska nog inte vara några problem.
Berätta för den som ska göra tårtan att du ska frakta den. Om du kan så lämna in en kylväska och be att dom kollar att den får plats i den (man får ha kylväskan liggande alltså)...