Ni som haft bröllopstårta med mousse, hur var det !?!?
Jag gör i princip bara tårtor med moussefyllningar, men jag använder också sockerkaksbottnar emellan så det är något att tugga på och inte bara "grädde"...
Vår tårta var (uppifrån och ner, så det som står längst ner var nedersta botten alltså)
Sockerkaka
Vit chokladmousse
Sockerkaka
Hallonmousse med hallon
Mörk chokladbotten med chokladbitar (lite kraftigare än sockerkaka men ingen kladdkaka)
Mörk chokladmousse med chokladcrisp
Mörk chokladbotten med chokladbitar (lite kraftigare än sockerkaka men ingen kladdkaka)
Varje våning bestod alltså av 4 lager botten och 3 fyllningar.
Man använder sig av något som kallas skärfast mousse. Den bär alltså tyngd rätt bra utan att pysa ut.
Men självklart måste man ha någonting som bär upp våningarna om man väljer att ha en "stacked" tårta (där våningarna står rakt på varandra)
Mina våningar var ca 14 cm höga