Hanna05 skrev 2012-04-12 20:35:49 följande:
Våran tårta skulle också vara med vanlig sockerkaksbotten och se ut så här
Längst ned - Sockerkaksbotten
Chokladmousse
Sockerkaksbotten
Skogsbärsmousse
Marsipan ovanpå.
Har du något tips att få den mer, vad ska jag säga... ja jag vet inte. Den känns så platt nu så här på efterhand! Ska vi lägga till mer bär i ngn mousse? Be dem ha crisp i chokladmoussen??
De blir 3 våningar bottnar och 2 fyllningar alltså.
Vad menar du med "stacked" tårta?? Står inte alla våningar på varandra på en tårta ?? :P
Jag skulle bett om en botten högst upp också. Dels får man snyggare "kant" på tårtan när man täcker den och så är det mindre risk att marsipanen svettas.
Lite riven choklad eller något annat i chokladmoussen kan lyfta det hela. Och bär i skogsbärsmoussen också...
En våning på en tårta är ju inte en botten, utan varje separat
tårta är en våning. Sen kan du ha 4 lika stora tårtor bredvid varandra på bordet, eller ha en ställning som håller tårtorna på olika sätt (ovanför varandra, eller trappstegsformation, eller som en svan osv...
En "stacked cake" ser ut så här:
![](https://www.brollopstorget.se/uimg/gallery/anonymous/121202/phpdjeebk.jpg)
Tårtorna står på varandra utan någon riktig ställning emellan alltså (den här gjorde jag åt en jobbarkompis son för något år sen)
--------------------------------------------------
Så här ser en "normal svensk våningstårta" ut annars...