Chicita skrev 2012-04-12 17:52:27 följande:
Jag gör i princip bara tårtor med moussefyllningar, men jag använder också sockerkaksbottnar emellan så det är något att tugga på och inte bara "grädde"...
Vår tårta var (uppifrån och ner, så det som står längst ner var nedersta botten alltså)
Sockerkaka
Vit chokladmousse
Sockerkaka
Hallonmousse med hallon
Mörk chokladbotten med chokladbitar (lite kraftigare än sockerkaka men ingen kladdkaka)
Mörk chokladmousse med chokladcrisp
Mörk chokladbotten med chokladbitar (lite kraftigare än sockerkaka men ingen kladdkaka)
Varje våning bestod alltså av 4 lager botten och 3 fyllningar.
Man använder sig av något som kallas skärfast mousse. Den bär alltså tyngd rätt bra utan att pysa ut.
Men självklart måste man ha någonting som bär upp våningarna om man väljer att ha en "stacked" tårta (där våningarna står rakt på varandra)
Mina våningar var ca 14 cm höga
Våran tårta skulle också vara med vanlig sockerkaksbotten och se ut så här
Längst ned - Sockerkaksbotten
Chokladmousse
Sockerkaksbotten
Skogsbärsmousse
Marsipan ovanpå.
Har du något tips att få den mer, vad ska jag säga... ja jag vet inte. Den känns så platt nu så här på efterhand! Ska vi lägga till mer bär i ngn mousse? Be dem ha crisp i chokladmoussen??
De blir 3 våningar bottnar och 2 fyllningar alltså.
Vad menar du med "stacked" tårta?? Står inte alla våningar på varandra på en tårta ?? :P