Inlägg från: misslane |Visa alla inlägg
  • misslane

    LCHF/GI. Tips på rätter till förrätt eller buffe?

    Har själv ätit enligt LCHF i ett par månader. Att göra buffen enligt LCHF ser jag inte bör vara krångligt. 
    Man brukar ju ändå ha lite olika kött och fisk saker på en buffe. 
    Sen är det bra att kompletera med goda (feta) såser/dressingar.
    Ex. beanaise, röror på äkta cfeme fraiche eller färskost.
    Som tillbehör sallad, där kan man antingen ha en stor skål blandad sallad
    eller flera olika tex ruccola, spenat, tomater gurka etc i varsin skål.

    Sen kan man om man orkar ha lite potatissallad eller så, beroende på om det finns iche LCHF-ande
    gäster.

    Det finns massa kokböker om LCHF men en specefik jag tänker på nu är Dr Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok till fest och helg. Det finns en del "exklusivare" recept i den. Rätten på framsidan funderar jag själv på att ha till förrätt. Har dock inte provlagat den ännu. 

    GI är jag inte instatt i. 

  • misslane

    Vet inte om du fått tag i kokboken ännu, men ett tips kan vara biblioteket. Själklart beroende på var i landet du bor. Jag lånade massor LCHF kokböcker på biblioteket i början.

Svar på tråden LCHF/GI. Tips på rätter till förrätt eller buffe?