Inlägg från: teddy |Visa alla inlägg
  • teddy

    Alla vi med buffé, hur gör man...?

    Vi ska ha buffé på vår bröllopsfest och jag funderar lite kring hur man lättast lägger upp det...
    Hur ska ni göra, eller hur gjorde ni och blev det bra?
    Ska man ta från ett eller flera håll? Ska man kunna gå runt buffébordet eller ska det stå längs en vägg? Har ni ett eller fler bord? Dukar man fram tallrikarna på borden där ma ska sitta eler ska tallrikarna stå på buffébordet?
    Osv... 

  • Svar på tråden Alla vi med buffé, hur gör man...?
  • teddy

    Jag har också tänkt att toastmastern ska ha koll på vilket bord som tar mat så de inte blir kaos, dock tror jag att det bli svårt att ha en kortända vid en vägg då lokalen ser ut som den gör... hum... får tänka på det...
    vi har tre serveringspersonal än så länge o vi kommer vara 75-80 pers... jag tror det kan räcka, men jag funderar på att höra me en tjej till... va tror ni? 

  • teddy
    Ellis skrev 2012-06-08 21:31:02 följande:
    Vi vill ha 3 + en bartender alternativt 4 varav en kan agera bartender. Men vi har lite svårt att hitta serveringspersonal där man inte behöver anlita deras catering mat också hittills. Vi blir lita knappt 60 pers som det ser ut nu. Sen beror det väl lite på vad man vill att de ska göra också. Serverar de vinet eller tar gästerna vin själva t.ex.?
    Vi har nog tänkt att gästernasjälv ska ta sin dricka... men de e en liten fråga jag även tänka slänga ut här... hur gör man lättast med drickan? ett drickabord liksom där gästerna själva kan ta, eller ska det va på samma bord som buffén... eller hur gör man? jag vill inte ha dricka på borden där vi sitter!
    funderar på att fråga en fjärde tjej om serveringshjälp... kanske borde det ändå... 
  • teddy

    min tanke är att ha vattenkaraffer på borden, då kan ma ju i värsta fall skåla i vatten om de nu skulle bli problem... vattenkaraffer e ju snyggt lixom, men flaskor gillar jag inte... sen kan man ju såklart b servitrisern att gå runt lite och fylla på lite här o där om det behövs men lokalen vi ska va i e ganska liten så de e inte säkert att de få plats att springa på...

  • teddy

    Angående dricka har vi nu "bestämt" oss för att göra såhär... ("bestämt" inom citationsteckan då man inte vet om man ändrar sig igen, hehe!)
    Vinkaraffer på borden, både vitt och rött och vanligt vatten i karaffer också. Sen ska vi ha ett drickabord med såna vanliga drickabacksflaskor, ni vet, me bubbelvatten o öl o liknande, o då tar man ju oftast med sig en sån flaska till sin plats o så räcker den antingen till två pers eller så fyller man sitt glas dubbla gånger. Då blir de nog inte så mycket spring heeeeela tiden i alla fall! :)
    Sen kommer vi ju säga till servitriserna att de får hålla ett öga på både drickabordet och på tomflaskor på borden... tror de kommer blir bra!
    Har nu 4 servitriser och vi kommer va ca 75-80 pers. 

    Med buffébordet är vi inte riktigt på det klara över hur vi ska göra... får fundera ett tag till, dock kan vi nog inte ha en kortända mot väggen då lokalen inte riktigt tillåter det... Och tallrikarna ska va på borden, inte på buffebordet, från början, snyggast så! :)
     

Svar på tråden Alla vi med buffé, hur gör man...?