Lotta4488 skrev 2012-06-09 18:21:52 följande:
Vi ska ha vin (rött och vitt) på borden så får personalen fylla på när det tar slut. Det kommer även finnas vatten och alkoholfritt på borden. Tror ni det blir svårt för personalen att fylla på? Vi kommer servera förrätten men huvudrätten blir buffe. Sen kommer även efterätten serveras av personal. Känns så dumt om man ska springa upp hela tiden för dryck..eller? Om någon håller ett tal så har man tex slut på vin och så ska man skåla (jag ska bara springa till dryckbordet och fylla på). Sen kankse det inte är så fint med all dryck på borden men man kan ju ställa fram först vitt vin till förrätten. Sen när man hämtar mat från buffen kan personlen fylla på mer dryck till de borden som hämtar mat.
Anta inte att dom vill ha samma sak till varmrätten som till förrätten.
Det kan vara ett stort misstag. Om någon har kämpat för att dricka upp sitt vita vin för att få ett tomt glas att ha rödvin i till varmrätten (exempelvis) och så får dom ett helt nytt glas vitt... Det vinglaset kanske åker i slasken då. Onödigt slöseri...
Jag skulle valt att ställa fram vatten och alkoholfritt och kanske öl och cider på borden. Alltså låga saker som man kan ställa i grupper om 4 exempelvis, sen får givetvis de som serverar dryck fylla på och byta ut flaskor. Eller ställa fram extra om det bara fanns 3 öl och det var 4 som ville ha (exempelvis)... ja du förstår...
Vin går rätt snabbt att servera. man kan bära med sig 4 flaskor om man är duktig. 2 vita och 2 röda vilket innebär i teorin att man kan servera 20 gäster innan man behöver gå och byta till fulla flaskor.
Mycket hänger på om ni har van serveringspersonal eller om ni har ovana personer som serverar. Om det är vana servitriser så är det inga problem att låta dom fylla på dryck om det redan finns en grund på bordet (man brukar ställa ut exempelvis 3 loka och 3 lättöl / 4 personer för att ha så stor chans som möjligt att träffa rätt så att alla får det dom vill ha direkt