Alla vi med buffé, hur gör man...?
Ställ det inte längs en vägg vad du än gör.
Duka upp så det går att ta från båda sidorna av bordet så du får två köer, det går alltså dubbelt så fort.
Men inte att man ska gå runt. För då blir det krockar när folk börjar gå åt "fel håll" osv.
Det kan vara lämpligt att ställa kortänden mot en vägg och det är där man börjar plocka, en kö på varje sida om bordet. För då är det enkelt att dirigera folk dit och det är också lätt för de som sköter buffen att komma åt båda sidor, annars måste bordet stå så långt ut på golvet så det tar så mycket plats.
Bygg upp bordet med lådor så ni har en högre nivå i mitten där mindre burkar och byttor kan stå (sill, såser osv) så behövs det bara en av varje sort där, men att dom måste bytas ut eller fyllas på oftare istället. Det gör hur som helst att det blir mer plats nedanför för dom större faten om man inte behöver ha dubbelt upp av alla saker.
Det är enklast om tallrikar står där man tar maten, men det ser oftast snyggare ut om man dukar med tallriken på bordet.
Vill man göra både ock så använder man undertallrikar (platta, låga tunna och stora ofta i metall) som man dukar med på bordet och sen ställer man en hög eller två med tallrikar där man börjar ta mat.
Om det är mycket folk så försök ha fler än ett buffebord så du får fler än 2 köer.
För en riktig stämningsdödare vid buffe är när det tar lång tid för folk att hämta maten, för man kan inte göra något annat så länge folk hämtar mat. Och det är inte så kul heller att antingen sitta och vänta vid en svalnande tallrik på att alla ska hämta mat så man kan börja äta (som etiketten egentligen kräver) och om man börjar äta direkt så har man ju kanske ätit upp innan dom sista har tagit mat.
Att sköta en buffé bra kan kräva ett par tre personer också som kan förbereda fat att ställa ut + byta tomma fat så snåla inte på personal
Lycka till