Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Hur få tårtan god?

    Satsa på att få riktigt saftiga bottnar skulle jag säga.
    Provbaka så att du hittar ett recept som ger en saftig men stabil botten.
    Du kan exempelvis puréa jordgubbarna och bre på också så att saften kan tränga in ordentligt i botten.

    Jag skulle själv inte blanda in så mycket andra smaker, men däremot använda så mycket "äkta" smaker jag kan. Vaniljstång istället för vanilj på burk exempelvis (du kan exempelvis lägga i en vaniljstång i en skål med grädde över natten och på så sätt få en jättefin vaniljsmak när du vispar upp grädden dagen efter.
    Om du vill ha vaniljcreme så gör den själv från grunden osv osv...
    Äkta, färska och fräscha smaker på saftiga bottnar.
    Kan det bli bättre? Glad 

  • Chicita
    Brudiframtiden skrev 2012-06-12 15:31:42 följande:
    Frågan är bara om man får tag i jordgubbar i slutet av augusti....
    Många större affärer (typ ICA MAXI) kan beställa hem odlade i värsta fall. Hör med dom så du har en garanti i alla fall.
    Och inuti tårtan funkar frysta jordgubbar precis lika bra.
    I värsta fall kan du ju även dekorera med frysta. Men dom läcker mer saft så grädden kommer att bli rosa i så fall, men det kan man väl stå ut med om det skulle krisa, dom smakar ju faktiskt lika bra Glad 
Svar på tråden Hur få tårtan god?