Tårta till 100 gäster? Behöver tips
Jag håller med Tessan01, jag har aldrig haft några problem när jag använt en "grädd tårta".
Har du bara underlägg mellan varje tårta och stöd i tårtan (pinnar eller liknande) så skall det gå jätte bra.
Jag skulle gjort den med choklad grädde (Tryffel varianten)
Du värmer grädde det skall inte koka, sen häller du grädden över chokladen och rör tills det smält.
Låt det stå i kylen över natten, och på morgonen så vispar du den.
sen så har du grädde på översta botten.
Den kan du antingen blanda med arrak eller utan om man inte tycker om det.
Jag skulle även vilja tipsa om att blanda vaniljkräm i grädden det hindrar marsipanen att svettas.
annars kan du göra en smörkräm som du täcker utsidan av tårtan med i ett tunt lager, sen in i kylen, innan du klär tårtan. Det ger både stabilitet och hindrar marsipanen från att svettas.