Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Ja, absolut. Att vara sjuk är verkligen ingen höjdare. Vi har haft barnvakt från igår till idag och när vi kom hem med dottern så visar det dock sig att hon har feber :( Förhoppningsvis går det över snabbt! Tyvärr har det en tendens att bli långvarig sjukdom för henne.

    Åh, köttgryta lät jättegott! Det var väldigt längesedan vi gjorde det. Och vad roligt att fiskgrytan blev bra TheD :) Har du recept på den som du kan dela med dig av? :)

    Här gjorde jag en matsedel för veckan för att tömma ur kyl och frys lite. Vi har alla ganska olika smak gällande mat här hemma, men jag känner mig rätt nöjd den här veckan :)

    Mån: Ytterfilé och potatis
    Tis: Hemgjorda hamburgare
    Ons: Kycklinggryta med sweet chili och bulgur
    Tors: Fiskpinnar och hemgjort potatismos
    Fre: Tacopaj
    Lör: Hemgjord palt
    Sön: Lasagne


  • daniiel

    Jag fyller snart år, den 26 februari, och tänkte bjuda hem mina föräldrar, min syster med sambo samt min mormor på middag då. Vi blir alltså 8 personer.

    Har ni några tips på vad man kan bjuda på? Gärna en förrätt, varmrätt och efterrätt. Egentligen är det bara inga skaldjur, inte väldigt avancerat och ingen svindyr mat som gäller ;P Alla övriga tips är varmt välkomna! :D


  • daniiel

    Tack :)

    Dessvärre tror jag inte avocado går hem hos herrarna eller barnet i sällskapet :P Funderar på att göra något liknande förrätten vi hade på bröllopet, parmaskinka med melon och örtcreme. Den gillade vi alla, inte dyrt och väldigt enkelt :P

    Fylld fläskfilé kanske kunde vara något, eller kyckling. Bjöd visserligen på kyckling sist vi bjöd på middag, så kanske ska göra något annat den här gången. Har ätit med boursin en gång och det gillade både jag och maken, så kanske det :)

    Efterrätt tycker jag är svårast. Det får inte vara något med alkohol, ingen tårta och helst inte kladdkaka eller pannacotta, då det är väldigt vanliga efterrätter i vår familj hehe Jag vill gärna pröva något annat, men vad? Skitsvårt jue!


  • daniiel

    På tal om något helt annat, återkommer till matfrågan sen, men jag ska söka ett jobb (Röda korset). Då har dom sådär att man ska registrera sig på en sida, inte skicka in ansökan via mejl.

    När man då ska lägga till en utbilding, så antar jag att det är gymnasie alternativt högskola dom är ute efter. Då ska man i en rullist välja månad och år då man började och då man slutade. Sedan välja i andra rullister om det är gymnasie/högskola samt vilken inriktning. Sedan ska man fylla i uppnådda poäng.

    Hur fyller man i den? Jag började ju gymnasiet i augusti 2003 och gick då omvårdnads, men hoppade av efter en månad. Gjorde inget alls i en månad. Började sedan barn och fritid, men hoppade av efter ca 6 månader. Gick då IV fram till sommarlovet och var ute på praktik. Sedan, augusti 2004, började jag om barn och fritid och gick det 2,5år, fram till december 2006 (då dottern föddes). Gick alltså inte klart. När jag sedan skulle börja om, så valde jag folkhögskola, men gick inte ens en termin där. Efter det har jag tragglat på VUX och är ännu inte klar med gymnasiet.

    Hur i hela friden ska jag fylla i där?! Maken bara suckar och säger "Du har gjort det så svårt för dig." :P


  • daniiel

    Haha ja, det är ju så enkelt när man bara kan skicka in en egen ansökan. Alltså skriva själv. Då kan man ju fylla i lite mer fritt. Nu vet jag inte alls hur jag ska göra :P Sista ansökningsdagen är imorgon dessutom.


  • daniiel

    Jag har nog lite halvt bestämt mig för att fylla i tiden då jag gick mest sammanhängande gymnasiet, alltså 2,5år på barn och fritid. Jag har ju bara ca 100 poäng kvar till ett slutbetyg, så att inte få räkna med gymnasiestudierna alls känns lite orättvist. Sedan kan man bifogat ett eget CV på slutet såg jag och där står ju då annat som jag läst, tex kurserna på VUX.

    Utbildning är väl inte jätterelevant för jobbet, egentligen, utan mer hur man är som person. Just därför vill jag verkligen bli utvald att få komma på intervju, för jag tror att det här verkligen kan vara ett extrajobb som passar mig som handen i handsken. Jag är rädd att dom ska räkna bort mig på en gång om dom tror att jag inte gått gymnasiet alls.

    Huuua.. vad svårt.


  • daniiel
    TheD skrev 2013-02-06 21:28:06 följande:
    Jag har ett färdigt personligt brev som jag inte tänker ändra grunden på. Bara riktningen till nu vad det är man söker till :)
    Hur börjar man? Med "Hej"? Sen då? Skriver man vad man heter, vart man bor och varför man vill ha jobbet? Skriver man bara varför man vill ha jobbet? Skriver man något annat? Personligt brev, men hur personligt?

    Jag har aldrig gjort något sånt här. Jag har bara fått jobb utan att söka eller pluggat ju :P
Svar på tråden BT-Veteraner