BT-Veteraner
Det låter som en jättebra start på året Nikkita
Svärföräldrarna brukar fira på ett speciellt vis (väldigt väldigt lugnt och enkelt, en speciell maträtt som dom bara äter den dagen och inget direkt att dricka till eller så. Kanske lite mousserande på tolvslaget). Och jag och maken brukar fira lite mer, men inte genom att ut och partaja, utan vi lagar trerätters (även om det inte behöver vara så jättespeciellt, halvfabrikat funkar liksom) och dricker vin till maten, dukar fint osv.
Så svärföräldrarna lät oss bestämma eftersom att maken ändå inte äter den mat som dom brukar äta på nyår, och att vi ändå hade fått laga specialmat åt honom då...
Så nu blev det mina "isbrytare" som förrätt. Sen helstekt strutsfilé med potatisgratäng och rödvinssås till varmrätt och vanlig enkel chokladpudding med vispgrädde till efterrätt.
Svärmor hade frågat om vi skulle ha lite ostbricka till nattamat och det lät bra. Vi la till lite saker (päron, camembert och riktig blåmögelost. Istället för sån på burk som är bredbar).
Och så blev det vin... Vitt torrt vin till förrätten och ostbrickan. Ett rött mustigt vin till varmrätten och sen riktig champagne till tolvslaget.
Svärmor blev lite lullig efter förrätten eftersom hon inte är van att dricka vin
Vi hade tur med fyrverkerierna också.
Mycket mindre där uppe än hemma. Visst smällde det, men typ 95% skedde ju runt tolvslaget, bara några enstaka raketer från kl 20. Så det var bra för vovven som hatar när det smäller