Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    BT-Veteraner

    Nikkita:
    Det här är mitt basrecept. När man använder bär så påverkar det resultatet väldigt mycket om bären är väldigt saftiga. Så om du kan hitta en hallonpuré eller liknande (eller koka ner hallonen och reducera vätskan genom inkokning utan att sockra) så är det det absolut bästa.

    3 dl bärkompott (eller puré, Yogurt osv)
    4 blad gelatin
    2 msk hett vatten
    2 dl hårt vispad grädde

    Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 min
    Mät upp smaksättningen (kompott mm) i en bunke.
    Krama ur gelatinbladen och lägg i en liten skål, häll på hetvattnet och rör tills dom löst sig. Vispa ner det i smaksättningen (vispa ordentligt så det inte blir klumpar. Gelatinet stelnar och klumpar sig snabbt när det möter dom kalla bären eller vad man använder).
    Rör ner den vispade grädden.
    Fördela direkt på tårtan.

    Receptet ska räcka till en form som är ca 25 cm i diameter Glad 
  • Chicita
    Nikkita skrev 2013-02-17 12:07:36 följande:
    Tusen tack! Detta ska jag absolut prova Glad Kan man änvända hela bär (alltså inte sila bort fröerna)? Fröerna kankse blir mjuka då de kokas? Har aldrig gjort det så har ingen aning...
    Fröerna mjuknar inte... Tänk på hur hallonsylt är Flört
    Men jag tycker att det är det som gör det till att kännas som riktig hallonmousse och inte som grädde med hallonsmak Glad
    Men man kan ju sila bort lite om man vill
  • Chicita
    daniiel skrev 2013-02-17 22:44:45 följande:
    På tal om bakning, så styr jag inte på mat igen ;)

    Har ni några förslag på typ snittar eller likande sån liten plockmat? :D
    Kruxet är inga skaldjur eller fisk eller liknande, ingen rom och sånt. Det är ju annars väldigt vanligt, så vitt jag vet, att man har olika såna röror och räkor osv.
    Kocken på "mitt" hotell (eller tja mitt gamla då om man ska vara petig Tungan ute) gav mig tipset att vispa creme fraishe, smaksätta den på valfritt sätt och tillsätta någon sorts protein (gärna men inte nödvändigt).

    Så jag gjorde bland annat en version med grillad kyckling och curry som blev jättegod.
    Jag bredde röran på mjukt tunnbröd, rullade ihop det och plastade in det. Efter några timmar kunde jag ta ut det ur kylen och skära upp som en rulltårta.
    Om man sätter en tandpetare i varje sån rullbit sen så är det lätt att äta Glad 
  • Chicita
    Lenblo skrev 2013-02-18 20:47:36 följande:
    Chicita: Du kanske ska ta dig till en läkare ändå, för att få det röntgat. Man lär ju inte operera ändå, men då vet du i alla fall hur länge det kommer att göra ont.
    Hmm nu vet jag inte riktigt vad du kommenterade. Vad skulle röntgas?
    Jag är röntgad och undersökt kors och tvärs under flera år nu... Men jag har aldrig fått veta hur länge något skulle kunna göra ont Flört

    Låter som en spännande resa du haft i alla fall Solig 
  • Chicita

    I vissa arbeten spelar erfarenheten ingen större roll.
    Det är personligheten och den personliga lämpligheten för just det jobbet som är viktigast Glad 

    Vi håller tummarna för dig daniiel Solig 

  • Chicita

    Ring upp och prata med någon på CSN kanske? Dom borde ha fått sådana förfrågningar förut, så det borde lösa sig Glad
    Jag har aldrig haft ett CSN-lån men jag har för mig att jag hört att man börjar betala på det när man får en fast inkomst och det får du ju inte även om du jobbar här eftersom det är projektanställning med en månad i taget.
    Däremot kanske du kan betala in en summa varje månad du jobbat på frivillig basis för att betala av så fort och så mycket du kan? (spånar bara, vet inte om det stämmer) 

  • Chicita

    Det är ingen fara daniiel... vi får väl utbyta vanliga mailadresser eller något istället då Glad

  • Chicita

    Nu skickade jag bara min mailadress till dig daniiel.
    Du bör ju kunna se den även om du inte kan öppna själva meddelandet Glad 

Svar på tråden BT-Veteraner