Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    BT-Veteraner

    Ja jag är helt slut jag också.
    Har kört dubbelpass i fredags, måndags, tisdags och så blir det ett i morgon också.
    Nästa vecka kör jag dubbelt måndag och fredag, samt natten mellan onsdag och torsdag (ledig från affären onsdag och torsdag den veckan så vi ska passa på att köra en natt-upplärning då)
    Men det kommer att kännas skönt i plånboken att kanske få komma ikapp lite och lägga tillbaka lite pengar på sparkontot som vi nallat lite från ett par månader nu...
    Solig 

    Hoppas du får något roligt på posten snart daniiel. Så du får lite ny energi av det Glad 

  • Chicita

    Skönt att kunna jobba hemifrån Nikkita. Det är tur att min make kan det annars hade jag inte kunnat jobba alls (eller i alla fall väldigt lite) pga hunden då vi inte har hundvakt.
    Men nu kan han jobba halvdag om jag har förmiddagsjobb. Så då åker han hem till lunch, käkar och sen jobbar några timmar hemifrån. Så det gillar vi allihopa. Speciellt hunden Tungan ute 

    TheD vilken kul idé Glad 
    Det är klart att det gick bra. Det hade inte kunnat gå dåligt med den idén ju... 

  • Chicita
    daniiel skrev 2013-03-01 19:02:41 följande:
    Nu Chicita har paketet anlänt, så spännande att kika igenom allt! hihi
    Vad kul Solig
  • Chicita

    Usch då Nikkita... Migrän är inte kul....

    Det finns två saker som funkar för mig, Akupressur (speciellt tryck över stortårna).
    Maken brukar sätta en knoge mitt på den yttre delen (undersidan) av stortån och så sätter han handflatan på andra sidan (typ över nageln) och så klämmer han ihop och håller trycket i ca 30 sekunder.
    Sen släpper han och gör om det igen.
    Ju ondare det gör i tån, destå större effekt på migränen.

    Man kan också massera i tumgreppet (alltså den där lilla trekanten av skinn mellan tummen och pekfingret).
    Om man hittar en punkt där som är extra öm så kan man applicera tryck på den också på samma princip som på tån.
    Jag har märkt att om jag har ont i huvudet så är jag öm i tumgreppet, medans om jag inte har ont i huvudet och klämmer där så känns det typ inget alls...

    Det andra som funkar för mig (povade det först mot mensvärk, men i ren desperation så testade jag det på migrän en gång också) är att trycka i sig 200 g choklad och dricka minst 50 cl coca cola (inte pepsi eller annat märke, det måste vara cocacola. Och inte light eller andra varianter... original är det som funkar).
    Det är såååå äckligt efter ca 1/5 av chokladkakan. Sista 5:edelen kan jag vara nära att få upp chokladen men i slutänden går det alltid bra. Och efter en stund klingar migränen av och går ner till "vanlig" huvudvärk.
    I alla fall i typ 4 av 5 ggr...
    Men om du hör till dom som får migrän av choklad så ska du ju inte testa den här metoden Flört 

  • Chicita
    Nikkita Vad tränar du för kampsport? 
    Jag tränade ju-jutsu ett par år innan axeln sa ifrån ordentligt. Det är något så otroligt tillfredsställande med att få slänga någon i backen  Skrattande
  • Chicita
    daniiel skrev 2013-03-04 22:04:31 följande:
    En snabbfråga bara.. Om jag skulle byta till ett släktnamn, efternamn då, hur gör man för att maken och dottern ska få det också? Är det samma blanketter som när maken bytte till mitt efternamn jag har nu i samband med bröllopet? Alltså från Skatteverket.
    Tror att du måste gå via patent & registreringsverket....
  • Chicita
    Nikkita skrev 2013-03-04 22:07:59 följande:
    Jag började med karate när jag var 8 år när jag var 12 fick jag sluta pga mitt ena knä.. Därefter har jag tränat lite av varje. Judo, Kempo & Boxning. Dock har kroppen sagt ifrån ett antal gånger så det har blivit några uppehåll. Sedan har det varit svårt att få med någon annan att sparra med, så de senaste åren har det inte blivit något alls.
    Så nu ska jag iaf träna lite hemma, bara för att få tillfredställelsen av att puckla på något Flört
    Ja vi har mitsar och knogskydd hemma så vi brukar sparra lite vi också, eller brukade ska jag väl säga. Det har inte blivit något av på länge nu...
  • Chicita
    daniiel skrev 2013-03-04 22:31:02 följande:
    Chicita skrev 2013-03-04 22:11:41 följande:
    Tror att du måste gå via patent & registreringsverket....
    Jag ansöker om namnet hos PRV, men för att maken inte ska få rätt att föra efternamnet vidare om vi eventuellt skulle gå skilda vägar i framtiden, så måste han ta namnet via Skatteverket. Dottern skulle väl iofs kunna stå med på ansökan till PRV, kostnaden blir densamma. Tänkte mer på hur man gör med maken hos Skatteverket sen.. får kanske mejla och fråga. Det är ju inte akut, jag är bara nyfiken :P Vi har inte råd att byta efternamn nu..
    Det finns säkert mer info på skatteverkets hemsida sen också Glad
  • Chicita
    Lenblo skrev 2013-03-05 13:40:42 följande:
    Om man har brutit något tar det vanligtvis åtminstone 4 veckor innan det läkts, på de "bästa" ställena. Är det mjukdelar kan man åtminstone hoppas på kortare smärtperiod.
    Jag vet fortfarande inte riktigt vad det är du kommenterar. Har försökt leta bakåt för att hitta inlägget jag skrev om någon trasig tå men kan inte hitta det.
    Det senaste jag skrev om en tå hade inte mycket med att bryta något att göra...
    Dessutom har jag aldrig fått någon tå röntgad, ens när jag har kommit in med dubbelt så stora och illblåa tår efter att ha blivit trampad av hästen eller slagit i dom någonstans.
    Tår kan dom ändå inte göra något åt, eller tja dom kan väl, men dom gör det inte...
    Så att först försöka få en läkartid för att undersöka om tån kanske kan vara bruten och sen få åka till röntgen kan ta en vecka eller mer om man inte åker in akut.
    Och jag skulle aldrig åka till akuten för en tås skull om det inte var så att den bara hängde i en slamsa då Flört 

    Och när det gäller hur länge jag kommer att ha ont så litar jag inte på läkarna efter de erfarenheter jag har.
    Det är nu över ett år sen jag fick ont i fingret och inte längre kunde ha ringarna där. Efter 1 operation och massa sjukgymnastik och annat så skulle det ha gått över för över ett halvår sedan. Men det gör fortfarande ont och dom vet inte varför, dom kan inte hitta någon knöl med varken skelettröntgen eller ultraljud. Men den känns när man sätter fingret på den. Nu ska jag få göra en magnetkameraröntgen och hittar dom inget där heller så blir det nog operation igen.

    Och det är över 11 år sen jag bröt ett ben i foten. Det gör fortfarande ont...
    Så någon tidsbegränsning på hur länge det gör ont... Nej det tror jag inte på Flört 
    Det gör ont så länge det gör ont helt enkelt... 
  • Chicita
    snowstars skrev 2013-03-06 10:39:56 följande:
    Får man vara med här fast man är ogift? Jag har hängt på BT i snart två år och börjar känna mig som en veteran, faktiskt. Och ni verkar så himla härliga hela högen.
    Självklart Glad
    Om man känner sig som en veteran så är man kvalificerad Flört
Svar på tråden BT-Veteraner