Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    BT-Veteraner

    Skönt att höra att du mår bättre snowstars :) Det är jobbigt när saker och ting inte är som man vill att det ska vara, men om man kan försöka se en lösning, så brukar det kunna kännas åtminstone lite bättre. Och PMS kan ju ställa till med en hel del, huvva! Att plugga är tufft och jag tycker det är extra svårt att hitta motivationen hemma faktiskt, för det är alltid så mkt annat som man bör och måste göra. Klart du haka på viktnedgången! Jag måste gå ner 20kg, jag vill gå ner 30kg och min dröm är 40-50kg ;) Därför har jag satt 30kg som mål, men klarar jag 20kg är jag nöjd och sedan ska jag satsa på alla 40-50kg (då har jag ju redan kommit en bit på väg) efter barn nr.2. Jag har bestämt att det ska snabbt och bra att bli gravid, utan komplikationer osv ;)

    Lenblo, ja, en bebis är nog bästa motivationen. Åtminstone för mig, just nu :) Hehe nej, sist var jag 19år och gick gymnasiet. Maken var 20år och arbetslös, vi hade varit tillsammans i 6 månader och flyttade ihop samma helg som jag "plussade". Därför fick vi inte så många "Grattis, vad roligt!" när vi först berättade :P Allt löste sig ju dock och våra familjer var stöttande och positiva. Hoppas dock på lite fler "Grattis, vad roligt!" som första reaktion om vi lyckas bli gravida nu :)

    Haha och jag håller med dig, tur att man har familj och släkt många gånger ;) Speciellt om du har foglossning, ujuj.. Skönt att det verkar gå framåt ändå, sakta men säkert :) Blir förmodligen jättefin när det väl är klart sedan också!

    Chicita, vad roligt med ringarna! :) Jag har ju aldrig vigselring, men jag kan förstå känsla ändå av att känna sig gift igen ;) Och wow, vilket jobb du lägger ner på kläderna! 5 timmar bara för en ärm.. jag skulle aldrig ha tålamod till det :P Är medeltidsveckan under nästa vecka?


  • daniiel
    Chicita, kan tänka mig att du sparar en hel del tid på att sy på maskin och jag som inte alls är insatt i "den där världen" tycker du gör helt rätt i det! Vad spännande, jag tycker det verkar så häftigt och roligt med medeltidsveckan :) Hoppas ni får det bra och att ni får bra väder. Hur länge stannar ni? Hela veckan? :)

    Aniara4
    , ja ni gjorde helt rätt i att lämna innan åskvädret drog in här över. Jag har verkligen aldrig varit med om ett så intensivt åskväder under så många timmar. Det höll ju alltså på i drygt 8 timmar och det var nog en blixt var 3-10min under hela tiden tiden. Vi har ju utedass i stugan också, så jag känner igen det där, att springa dit mitt under oväder är ingen höjadre :P Vi har ingen el heller i stugan, så allt går på solkraft eller vindkraft. Vi har solpaneler på taket och ett eget vindkraftverk. Förutom spis, kyl, dusch och grill som går på gasol. Vinkraftverket gick sönder tidigare i sommar, så min far var lite nervös över ett blixtnedslag där :P Vi andra var nervösa över blixtnedslag i stugan, där all gasol finns :P

    Det låter bra att ni överlag hade en fin semester, låter bökigt med mobilerna dock :P Och storforsen går inte av för hackor nej! :)

    snowstars, det låter ju helt underbart mysigt med nyår i London! Jag skulle vilja resa till London. Jag försöker få min syster och mina föräldrar att vilja det också, så vi kan hyra ett hus isåfall, men det är långt i framtiden ändå :P Jag hoppas verkligen inte att det ska strula med bokningen för er!
  • daniiel

    LCHF har jag prövat.. men.. nej. Jag och maken åt det i ca 4 månader och han mådde toppen, medan jag mådde pyton! Jag vet att många tycker det är jättebra, så jag hade höga förväntningar när vi startade.

    Jag kör med Shape Up nu, för att få lite portionskontroll, och det funkar bra hittills (två dagar, men ändå höhö). Jag ska nog också försöka mig på 5-2 dieten, då man "fastar" var tredje dag. Det passar mig bra, tror och hoppas jag.


  • daniiel

    Igår köpte vi äntligen en gungställning och det blev toppenbra! Både vår dotter och pojkarna som bor i grannhuset (som vi delar bakgård med) älskar den :) Nu har vi gemensamt en stor studsmatta på deras sida av gården och en gungställning på vår.

    På andra sidan av vår gård, så har vi dock en skamfläck. Det är mestadels brännässlor! Barnen har ju stupat där och bränt sig. Nu funderade vi på att det kanske är läge att gräva bort det och göra något bra av den där plätten. Sätta lite rabarber, krusbär, vinbär, jordgubbar, smultron osv. Roligare för barnen om det finns massor av bär där än brännässlor och ogräs. Nu ska bara orken att ta itu med det infinna sig också :P

    Det ser verkligen så trist ut på den sidan gården...



  • daniiel
    snowstars, det lät ju faktiskt riktigt gott och måste ju vara lite sött ändå, med tanke på russinen? Har du något recept på det? :)

    Du ska se att det kommer gå jättebra och ni kommer få en fantastisk resa till London!
  • daniiel

    Haha ja, det blir nog maken som får gräva bort allt, så ska försöka få honom att göra det under nästa vecka. Han har semester den veckan också. Vi får husgäst imorgon och över helgen och det ska bli så kul. Det är en av makens bästa vänner, en av marskalkerna på bröllopet, och vi har inte träffat honom sedan bröllopet vilket är 2år sedan nu.

    Kan man bara stoppa ner allt i jorden nu och hoppas på att det överlever vintern? Vanligtvis planterar man väl på våren/tidigt på sommaren? Jag vet inget alls om sånt där :P

    Och jo, snowstars, jag har tyvärr ingen aning om hur man beräknar gardinkappeåtgång heller hehe Vi har dock öljettlängder i vardagsrummet som är 140cm breda och när man hängt upp dom, så att det blir såna veck, så är dom ca 90-100cm breda.


  • daniiel
    snowstars skrev 2013-08-02 11:05:17 följande:
    Äsch, det föll på nyttigt. Men jag vet nåt jättegott man gör med aubergine. www.svt.se/gokvall/recept/melanzane-alla-parm...
    Haha äh, men det där kan ju inte vara dunderonyttigt? Gott lät det då :)
    snowstars skrev 2013-08-02 11:14:34 följande:
    Var inne och kollade av höstens kurser igår. För första gången på länge kändes det nästan kul att plugga, så nu måste jag klara tentan på måndag om jag ska få läsa i höst. Håll tummarna alla!
    Då håller jag självklart tummarna för att det ska gå bra för dig! Vilket det såklart kommer göra :)
  • daniiel
    Aniara4 skrev 2013-08-02 11:35:54 följande:
    Vi såg lite åska på håll under hemvägen på fredagen (åkte på torsdag em/kväll och övernattade längs vägen) men lyckades undvika den. Vi badade t.o.m. i Ångersjön i strålande solsken mellan två stora svarta moln på varsin sida horisonten.
    Vi har ju el i stugan, men då har man också elledningar åt åskan och gamla kablar i huset, så det känns ju "sådär". Det finns även en gammal telefonledning även om telefonen är avstängd nu. Men jag förstår att det känns extra obehagligt med en massa gasol också.

    Orkar ni ta tag i nässelhögen låter det som att det skulle kunna bli jättefint! Men det kan nog vara fel tid på året att plantera - inte för att jag är någon expert direkt heller. Testa att googla lite om trädgårdsskötsel, förmodligen finns det en hel del man kan göra på hösten för att förbereda inför nästa år, och så kan ni ligga i startgroparna och plantera så fort våren kommer. Ta bort brännässlorna måste ju bli ett lyft oavsett vad ni gör med plätten sen!
    Det kan vara lite mysigt, att kunna se åskan på håll och ändå kunna göra saker, som tex bada. Det är ofta så att åskan inte orkar sig ut över havet, så vi kan oftast bada osv, och bara kika på åskan in över land. Det brukar vara väldigt mysigt :) Skönt att ni slapp undan åskan och jag förstår, gamla elledningar är inget man vill ha under ett sånt åskväder heller.

    Vi tänkte börja till veckan :) Maken har ju en vecka kvar på semestern och då tänkte vi försöka bli klara. Jag har googlat och frågat i trädgårdsforum och bär verkar vara väldigt tacksamt. Man kan flytta såna buskar och plantor från tidig vår till sen höst, så det ska nog gå bra :) Just nu har vi fått tag på smultron, jordgubbar, hallon, rabarber och vinbär :D Måste bara köpa lite jord. Och ja, bara att få bort nässlorna kommer göra stor skillnad!
Svar på tråden BT-Veteraner