Inlägg från: Nikkita |Visa alla inlägg
  • Nikkita

    BT-Veteraner

    God fortsättning på er alla Skål
    Hoppas att ni haft en mysig avslutning på det gamla året & en bra start på det nya Glad

    Vår nyårsafton blev väldigt lugn. Jag åkte hem till en vän & åt middag där, medan mannen åkte till en annan vän & åt där (vi hade nämligen dubbelbokat oss, vilket aldrig händer annarsObestämd)
    Hade en super mysig kväll med en massa skratt & underbart sällskap. 23.00 kom mannen & hämtade upp mig, så firade vi sista timmen tillsammans. Vi korkade upp champagnen & tittade på fyrverkerierna ( i tryggt förvar inomhus). 

    Idag var jag tillbaka på jobb efter julledigheten & hade verkligen fullt upp. Jobbar med rekrytering & det fanns mängder med ansökningar att gå igenom... Men skönt att ha att göra iaf & tiden flög förbi. Jag jobbar till tisdag nästa vecka sen bär det iväg till Indonesien 1 vecka Solig Skön & lugn start på det nya året kan man sägaFlört

  • Nikkita
    daniiel:  Åh vad jag tycker synd om dig / er. Vet hur jobbigt det är med FK & alla deras frågor / misstro när man redan är i en utsatt situation. Tack & lov har jag sluppit dåliga handläggare själv, men alla har inte den "turen" tyvärr. 

    Jag hoppas innerligt att det går vägen för er & att de beviljar er pengarna (& att ni snart får ett bättre boende givetvis). Håller fingrar & tår för er & skickar en cyber kram Solig 

    Det blir ingen riktig semester i Indonesien, vi åker dit med jobb. Dock lär det bara bli 4 timmar med möten om dagen, så gott om tid för att njuta lär det bli iaf Glad De har dessutom planerat en del utflykter, så vi hoppas att det blir till några intressanta ställen. På grund av medicinen som jag tar får jag tyvärr inte sola, det lär gå åt en himla massa HÖG solskyddsfaktor. Så någon färg lär jag inte få med mig hem Obestämd Men det duger bra med värmen (gillar ändå inte att ligga stilla & pressa)!
  • Nikkita
    Chicita:  vad gott med struts. Har gjort det en gång & köttet blev jätte mört. Åh, nu blir jag hungrig oxå Flört
  • Nikkita

    Tjenixen på er alla! 

    Länge sen jag var här nu & det har ju hänt en hel del i tråden Glad  

    Hade en kort men intensiv resa i Jakarta. Vi kom dit i regnperioden, vilket inte gjorde så mycket då det ändå var 28 grader varm Solig  
    En väldigt annorlunda miljö. Mycket föroreningar i luften, fattigdom & människorna var extremt artiga överallt. Vi var på några olika shoppingställen (både äkta & oäkta varor såldes till väldigt billiga priser), vi åt under tältduk vid havet till hellregn, utförde höghöjdsklättring och en massa andra aktiviteter när vi inte hade möten med jobb. 

    När det gäller mat så finns det några favoriter här...

    Förrätt:
    snittar med getost, färskost & honung
    snittar med lax, färskost, rödlök &/el. gräslök
    tunnbrödsrullar m. lax, philadelfia ost & gräslök
    avokado soppa

    Varmrätt:
    fläskfilé m. kantarell sås & coctailtomater (allt lagas tillsammans snabbt i stekpanna)
    Kycklinggratäng m. mango chutney, banan, curry, creme fraiche & sambal oelek.
    Kyckling filé m. lime & honungssås

    Efterrätt:
    Krämig citrontårta (lite som en kladdkaka fast citron) 
    Lime cheescake
    Ananaspaj

    Är det något som lockar kan jag skriva ut hela receptet Glad

    Ja det där med att söka jobb är inte det lättaste... Svårt att veta vad man ska skriva. Jag jobbat på samma företag i 8 år så det var länge sen jag skrev en ansökan själv. 
    Dock läser jag hundratals varje månad. Försök hålla det personliga brevet kort & koncist. Förklar vilka egenskaper du har som gör att du passar för tjänsten.
    Vissa skriver till och med att de är 187 cm & väger 80 kg. Sådan information är överflödig att ha med (om man nu inte söker jobb som modell då kanske det är "viktigt" Flört) Men som sagt berätta om vem du är & varför du vill ha jobbet. The D länkade till en bra sida så kolla där för att få fler tips om hur du kan lägga upp texten. 

    Karriärguiden tipsar såhär: 
    www.karriarguiden.se/blogg/sv/exempel-pa-personligt-brev/

    Lycka till Solig

     

  • Nikkita

    Recepten som önskats kommer här Glad

    Gratinerad kycklinggratäng (4 pers)
    4 st kycklingfiléer
    1-2 röda paprikor
    Såsröra:
    1 dl mango chutney
    1 pressad vitlöksklyfta
    2 tsk curry 
    1 tsk sambal oelek
    3 dl creme fraiche
    1 mosad banan
    ca: 2 dl riven ost

    Bryn kycklingfiléerna runt om & efterstek 8-10 min. Skär kycklingen i sneda bitar & lägg i en smord ugnsfast form.
    Hacka paprikan & lägg ovanpå.
    Rör ihop såsröran & häll över kyckling/paprika. Strö över riven ost & sätt in i ugnen på 225 grader ca: 15 min. 
    ___________________________________________________________________________

    Kycklingfilé med lime & honungssås (2 pers)
    2 st kycklingfiléer 
    1 msk limesaft
    1/2 tsk salt
    1/2 krm svartpeppar
    1 dl vatten
    1/4 hönsbuljongtärning
    1 dl creme fraiche
    1/2 tsk soja
    1/2 msk honung

    Stek kycklingen tills den är percis genomstekt & krydda med salt/peppar. Pressa/häll över limen. Blanda vatten, creme fraiche, soja & honung i en skål & häll detta över kycklingen. Lägg i buljongtärningen & låt koka på svag värme i 3-5 min. 

    Detta receptet brukar jag dock göra som en gryta för enkelhetensskull & höftar då måtten. Dessutom har jag även i grovhackad röd paprika den sista minuten. 
    _________________________________________________________________________

    Krämig citrontårta (8 pers)
    4 ägg
    2 1/2 dl socker
    1 stor citron (rivet skal & saft)
    2 dl vetemjöl
    1/2 tsk bakpulver
    200g. smält smör
    Garnering:  
    florsocker 
    rivet citronskal

    Vispa ihop ägg & socker. Rör ner citronskal, citronsaft & mjöl blandat med bakpulver. Vänta med att röra ner smöret till allra sist. 
    Häll tårtsmeten i en smord & bröad form, ca: 24cm i diameter. 
    Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca: 30 min. 
    Tårtan ska fortfarande vara lite lös i mitten. 
    Låt tårtan kallna. Sikta över lite florsocker & strö över citronskal. 

    __________________________________________________________________________

    Ja resan var underbar!
    Höghöjdsklättringen var sjuk spännande. Jag är inte själv höjdrädd, men lite skakig i benen blev jag allt ändå Glad Det är ju inte var dag man slänger sig ut i luften hängandes i en sele på linbana Flört Min man fick dock bli nerhissad efter halva banan. Då bar inte hans ben längre. Men han var stolt sträckan han klarat av iaf (han är höjdrädd). 
    Vi var även på ett utomhusbad, med vattenrutschkanor mm. Jag & 2 andra tjejer i vår lilla grupp var de enda med bikini... Detta gjorde att vi blev totalt utstirrade av alla (män, kvinnor & barn). Merparten där är muslimer. Det var till & med en mamma med en dotter som tog foton av oss med dem stående i mitten Förvånad Vi kände oss som djur i en bur... Men det var ju en upplevelse som jag ikommer att minnas länge iaf Tungan ute

    Tråkigt att det inte blev något av jobbet, men bättre lycka nästa gång! Övning ger färdighet Skrattande Det är bara att kämpa på, rätt som det är dyker rätt jobb upp & då har du iaf fått lite mer kläm på det här med att skriva cv & personliga brev.




     

  • Nikkita
    daniiel: Haha ja det var helt sjukt. Jodå det fanns gott om folk som badade. Killarna hade ju som vanligt bara badbyxor, men tjejer/kvinnor hade heltäckande byxor (typ leggins el. knälånga cykelbyxor) & ett linne. 

    Med huset går allt bara bra Glad  Vi är så gott som klar nu, bara några små saker kvar. Vi har byggt väggen över fönstret & det blev super bra! Vårt gym är klart med nylagd heltäckningsmatta. Vi har löpband, cross trainer, bänkpress, fria vikter & yogamatta (det fattas bara en "poor bob" slagdocka Flört). 
    Vår tvättstuga är komplett med nytt torkskåp & tvättmaskin. 

    Till våren blir vårt nästa stora projekt att byta fönster på framsidan (det är 2-glas just nu) & fixa med lite utemöbler till trädgården (så vi kan ha våra blivande grillfester)Solig
  • Nikkita
    Chicita skrev 2013-02-12 20:35:48 följande:
    Kul med recept Glad
    Ja absolut några av min favoriter då det ska gå snabbt & enkelt Glad 
  • Nikkita
    Chicita: Rör du dig mer på jobb kanske?  Ibland kan vardagsmotionen påskynda förbränningen mer än man tror (& ibland är det de små sakerna som gör den stora skillnaden), utan att man lägger märke till en förändring i sin vardag.
  • Nikkita
    Chicita skrev 2013-02-12 22:39:19 följande:
    Nikkita Inte mer nu än tidigare månader. Och jag rörde mig lika mycket i mitt förra jobb också även om det är ett år sen jag jobbade där (var arbetslös 8 månader mellan förra jobbet och detta). 
    Det är det som är så konstigt Obestämd 
    Jag har ju jobbat i affären sen slutet av Augusti och visst finns det dagar som är lugnare än andra. Men det varierar över månaden. Och Januari var ju dessutom extra lugn då folk inte har råd att handla...

    Nåja, fortsätter det att gå neråt med viktkurvan så får jag väl kontakta en doktor (om några kilon Flört ) och se vad han/hon säger.
    Men det är ju inte som att jag rasar i vikt så det bör ju inte vara något akut i alla fall Glad 
    Hmm, konstigt. Men avvakta & se om du går ner mer, så länge du inte mår dåligt av det eller går ner hysteriskt mycket på kort tid så är det säkert inget att oroa sig för Glad Håller tummarna för att det inte är sjukdomsrelaterat.

    Någon som ska göra något kul i helgen? 

    Imorgon ska vi till utmaningarnashus här i Malmö. Det är jätte kul, med en massa olika uppdrag man ska klara av som ett lag. Både fysiska & mentala egenskaper sätts på prov Glad
    I övrigt blir det bara att ta det lugnt. Antagligen städa lite... Maken reser bort sönd - månd, så då tar jag & passar på att träffa en gamal kompis. En riktig tjejkväll blir det på söndag Solig
  • Nikkita
    Chicita: Jag såg artiklen de skrivit om ert medeltidbröllop nu... Va fint allt var Solig Har ju sett lite bilder innan, men nu blev det lite från många olika saker. Ni ser så lyckliga ut & härlig stämning ser det ut att vara oxå. Alla kläder är fantastiska (speciellt din klänning som jag vet att du sytt själv).

    Visst är det underbart att se alla bilder från bröllopet så här i efterhand?!? Jag älskar att titta på alla foton som gäster & fotograf tagit. Ser något nytt nästan varje gång jag/vi tittar på dem. Vi har fått vår film nu oxå, har inte sett den än. Väntar med spänning på när det nu blir av Glad
Svar på tråden BT-Veteraner