Inlägg från: Sjörå |Visa alla inlägg
  • Sjörå

    Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!

    Nu var det ett tag sedan jag skrev här, jag har haft semester vilket har varit väldigt skönt. Imorgon börjar jobbet igen och jag tror att de tre sista veckorna till bröllopet kommer att gå jättefort. Jag har ledigt hela veckan innan bröllopet och tre dagar efter, min blivande har tre dagar innan och tre dagar efter. Vi kommer att åka på en minimoonresa till Danmark dagen efter bröllopet. Ska bli mysigt. 

    Jag sitter och pysslar ihop festhäftena. Min blivande tror att det är gott om tid kvar men han vet inte om att han ska på svensexa i helgen vilket innebär att det försvinner en helg för oss att planera på. Så jag får säga att det ska bli bra väder i helgen och be honom hjälpa till med festhäftena ikväll. Jag bor på annan ort i veckorna så antalet kvällar vi kan pyssla är starkt begränsade. 

    Själv hade jag min möhippa förra helgen, jag blev helt överraskad och fick en möhippa i min smak. Picknick, mycket trevligt prat, middag på restaurang och inget utskämmande alls.  

  • Sjörå
    confuzed86 skrev 2013-07-30 19:21:02 följande:
    Mandala: vi är 70 pers och jag tänkte köpa 3-3,5kg lösgodis och 5 påsar chips/ostbågar och salta pinnar typ 3 stora paket. Borde räcka känner jag. Vill ngn lägga till mig i listan?? Confuzed86 Kinna 17/8
    Rent spontant känner jag att 5 påsar chips på 70 personer är väldigt lite. Jag har vänner som lätt kan dela på en påse chips på en kväll, typ två personer på en påse. Dock känner du dina gäster bättre än vad jag gör och de kanske inte alls gillar chips i någon större utsträckning. 
  • Sjörå

    3 Augusti - jennieG - Borlänge
    3 Augusti - lillasofie - Västerås
    3 augusti - Lmvu- Stockholm


    3 Augusti - Mandala - Jönköping
    3 Augusti - mojo - Västerås
    3 augusti - Mpta - Bollnäs
    3 augusti - Tessla -Södra Öland
    3 augusti- Fröken Finemang, Forshaga 
    3 augusti - psycosomathic, Västerås
    10 Augusti- Augusti13 -Stockholm
    10 Augusti - Gumemnuttan - Örebro
    10 Augusti - Karolajia - Stockholm
    10 Augusti - Lakinna - Malmö
    10 Augusti - leula - Örebro
    10 Augusti - Längtandsfull- Göteborg
    10 Augusti - SingingFantacia - Stockholm
    10 Augusti- tess80 Hässleholm
    17 Augusti - Aug 2013 - Enköping
    17 Augusti - NinaH - Göteborg
    17 Augusti- Nivi och Jesper- Allerum, Helsingborg
    17 Augusti - sommaren13 - Stockholm
    17 Augusti- Sjörå - Hällsnäs, Mölnlycke
    17 Augusti - confuzed 86- Kinna
    24 Augusti - Alvstina - Helsingborg
    24 Augusti - Carina 10 - Österlen
    24 Augusti - Helipa - Bara (Skåne)
    24 Augusti - MissFannie - Helsingborg
    24 Augusti - SaraWHPM - Varberg
    24 Augusti - Soderpling- Stockholm
    25 Augusti- Grundell-Tibro
    31 Augusti - 1337Lise - Norrköping
    31 Augusti - FrökenCitron- Härjedalen
    31 augusti - jenniferochaugust - Stockholm
    31 Augusti - johannisen - Vasa, Finland
    31 Augusti - kj79 - Luleå
    31 Augusti -soderpling-Paris 
    31 Augusti - viXan - Ängelholm
    31 August - Wardelli - Rhodos, Grekland


    31 Augusti - VI20130831 - Kågeröd

  • Sjörå

    Nu har jag uppdaterat listan med er som vill vara med. 

    Ett tips är att kopiera listan, inte citera och skriva in er själva.  

  • Sjörå

    Jag har inte tänkt att man kan hedra sina bortgågna mor- och farföräldrar på bröllopet och det är nog inget jag tänker göra heller. Det är över 20 år sedan morfar och farfar dog och min mormor stod jag inte särskilt nära. Men jag förstår er som vill göra det. Någon, som jag läste om här, hade ett minnesbord på festen där det stod ett kort och en kopia av kistdekorationen ( i mindre storlek). Det kan ju vara ett alterantiv om man inte vill ha det i kyrkan. 

    2,5 vecka kvar ungefär idag och jag är märkligt lugn. Så där så att jag nästan inte orkar bry mig längre. Allt löser sig och huvudsaken är att jag blir gift. Fast jag kommer säkert hinna stressa upp mig ändå den sista veckan. Det enda lilla orosmolnet är att festarrangören inte svarar på mitt mail som jag skickade för tre dagar sedan. Och de har alltid varit supersnabba på att svara.  

  • Sjörå

    Nu är det 15 dagar kvar för mig och jag känner mig omväxlande helt lugn och totalt hysterisk. Det varierar väldigt och jag kommer nog att bli en pina för min omgivning de närmaste dagarna fram till bröllopet. Jag oroar mig för sådana fåniga saker som att jag inte kommer att bli bra på korten och att jag kommer att snubbla när vi ska gå ner för trappen till vigselplatsen. 

    Jag är också smått orolig för vädret men mer orolig att det ska vara åskvarmt och tokklibbigt än regn. Hellre lite stilla regn än en störtskur med åska. Mår rätt dåligt när det är åskvärme.

    Egentligen tror jag att det mesta är på plats inför bröllopet så jag ska bara lära mig att slappna av ordentligt.  

  • Sjörå

    Lycka till alla brudar som gifter sig idag. Tänk på att dricka mycket vatten i värmen. 

    Två veckor kvar för min del idag och det känns som om det mesta är under kontroll. Bortsett från att vi borde träna vals vilket är svårt eftersom min blivande man blev hämtade klockan halv sju imorse för sin svensexa.  Det är lite omöjligt att dansa vals på egen hand. Och katterna ställer nog inte upp som partner. 

    Nu har jag en hel helg framför mig på egen hand. Funderar på vad jag ska hitta på men det blir nog bra. Göra några sista små inköp för bröllopet och sedan bättra på solbrännan. Och försöka få bort de vita ränderna jag har efter axelbanden på bikinin. Fast jag ska ha en sjal över axlarna så det gör inte jättemycket om de syns.

    Nu börjar det hela känns mycket mer verkligt och helt underbart att jag ska få gifta mig med mannen jag älskar.  

  • Sjörå
    1337Lise skrev 2013-08-04 20:38:28 följande:
    Ang ni brudar som är nervösa, och känner att känslorna är uppochned och att klänning mm är fel: Så skönt att man inte är ensam! Jag har känt mig så konstig den senaste veckan, kanske till och med två veckorna. Jag blir ledsen så fort sambon går till jobbet, jag är trött och stressad och får deppkänslor helt utan anledning. 
    Exakt så här känner jag det också. Stressa, oroa, trötthet och väldigt ledsen när sambon var på svensexa i helgen. Inte så att jag missunnar honom svensexan men det var jobbigt att vara ensam hemma. Särskilt med tanke på att jag veckopendlar till annan ort och därför inte ser honom så ofta. Fast mina underbara kollegor är det mest stöttande som finns så idag har det känns väldigt mycket bättre. 

    Imorgon är det dags för slutprovningen av klänningen. Det känns spännande. Hoppas att den passar, det känns som om jag har lagt på mig typ 90 kilo under semesterveckan. 
  • Sjörå

    Igår gjorde jag en provning av klänningen. Det är en del som ska ändras på den, den ska släppas ut över bysten och sedan ska axelbanden flyttas lite. Så på måndag ska allt vara klart och jag ska göra den sista provningen. Då hoppas jag verkligen att den passar. Kanske borde ha valt snörning istället men jag tycker det var väldigt mycket snyggare med dragkedja och knappar på den här modellen. Visade sig att klänningen hade blivit lite felsydd, den kom med ett kort släp. Men jag tycker att det blev snyggare med det lilla släpet så jag behåller det. 

    1,5 vecka kvar idag och nu känner jag mig nästan lugn på alla fronter. Min mamma är snäll och pysslar med småsaker som att knyta röda band kring såpbubblorna och pappa har vikt alla våra favouraskar. Skönt att det mesta sådant är gjort. Och på fredag börjar min semester, skönt att inte behöva jobba och ordna bröllop samtidigt.  

  • Sjörå
    jenniferochaugust skrev 2013-08-07 10:53:06 följande:
    Okej... var hos sömmerskan igår och började nästan grina.
    Jag hade lagt på mig flera centimeter i midjan under min TVÅ veckor långa semester där jag dessutom tränade flera dagar. Hur är det möjligt? Alltså min värld rasade samman och helt plötsligt var jag världens fulaste, världens tjockaste och klänningen var SÅ FUL. Jag kände sånt otroligt självförakt på en gång, så misslyckad. Hur man man gå upp i vikt innan sitt eget bröllop? Hur dum frå man vara? Jag skäms!
    Och efter det känns ingenting bra längre... :(
     Jag har gjort precis samma sak. Provade min klänning igår och den måste släppas ut i ryggen för att passa mig. Tycker inte att jag har gått upp så mycket under sommaren men det har jag säkert gjort. Det är så lätt hänt och vissa av oss (jag själv) går upp enklare än går ner. För att forma till min midja så köpte jag en midjekorsett på  Lindex på rean. 

    Alla, och då menar jag alla, kommer att tycka att du är världens vackraste brud på bröllopsdagen och ingen kommer att tänka på om du har gått upp något kilo. Så torka dina tårar och tänk på det underbara i att du får gifta dig med din drömpartner. 
  • Sjörå

    4 dagar kvar nu tills vi gifter oss på lördag. Det mesta är under kontroll. Det enda stooora orosmolnet är vädret som pekar på ösregn och vindar. Men det lär väl hinna ändra sig många gånger om. 

    Inga konstiga mardrömmar än så länge. Ska bli skönt när mannen kommer ikväll så att vi kan göra det sista tillsammans.

    Stort grattis till alla som gifte sig i helgen. Så oerhört vackra ni är på korten.  

  • Sjörå

    Nu är jag också gift. I lördags skedde det och dagen var precis så perfekt som vi önskade. Strålande solsken över vigselakten utomhus och lite mer moln när fotograferingen var. Vi hade supertur med vädret eftersom det ösregnade både dagen innan och dagen efter. Några kort har vi inte sett än, kommer nog en del indroppandes med tiden. Återkommer med mer info senare, nu ska vi packa inför hemfärden till Norrköping. 

  • Sjörå

    VI har fått några kort av gästerna från bröllopet som jag lägger upp här. 







  • Sjörå
    1337Lise skrev 2013-08-21 19:58:14 följande:
    10 dagar kvar för mig och några till här! Jag känner mig superlugn, och har känt så sedan i helgen. Det känns lustigt.. är det lugnet före stormen??
    För min del blev jag aldrig nervös. Så det är inte alls säkert att du blir det. 

    Tycker det är så mycket fokus på att man som brud ska vara helt hysterisk och det var nästan så att jag började fundera på vad det var för fel på mig som var så lugn. Så bli inte nervös om ni inte blir nervösa, det är helt normalt det också.  
Svar på tråden Augustibrudar 2013 - Här pratar vi om allt inför stundande bröllop!