Inlägg från: 1700tal |Visa alla inlägg
  • 1700tal

    För snålt tilltaget?

    Vi har precis handlat allt och det blev som följer (och vi är 50 vuxna, varav vi tror några kör/inte dricker):


    2 lådor mousserande (6 st flaskor i varje i alla vinlådor)


    6 lådor rött


    6 lådor vitt


    3 lådor rosé


    10 flak 33 cl öl (tilltaget i överkant men det som ev blir över tar vi till senare kräftskivor osv)


    3 flak cider (tror det var 50 cl)


    2 liter bacardi


    3 liter vodka


    2 liter bayleys


    3 liter whiskey


    2 liter martini


     


    Av detta är det mousserande till brudskålen. Till middagen (sittande) serveras rött, vitt eller öl. Maträtterna uppmuntrar till rött vin. Resten är till den fria baren utom bayleys och whisky som serveras som avec, whiskyn serveras dock även i baren. Under kvällen till dans osv kommer förmodligen det friskare vita vinet väga upp hos vindrickarna, därför tog vi lika mkt av de. Även rosén lär gå åt om det är varmt.


     


    Själva spriten lär bli stora mängder över men som sagt, det kommer gå åt under sensommarens och höstens klassiska fester.


     


    Samtlig alkohol utom det mousserande är köpt i tyskland (vi jobbar mkt där) men av riktigt bra och passande sorter. Men lämna tillbaka går förstås inte.

  • 1700tal

    Särskilt ölen låter snålt tilltaget... Vad gör ni om hälften vill dricka öl till maten och dessa dricker 2 öl var under måltiden? Då finns det bara några fåtal öl kvar när festen börjar. Och är det en varm dag går det åt mer av de "läskande" sorterna som öl och vitt vin.

Svar på tråden För snålt tilltaget?