middag för 50 personer. Hjälp mig att räkna rätt...
Hur mycket ska man räkna med att middag för ca 50 personer kommer att kosta? Vi har inte bestämt oss ännu för om vi vill ha buffe eller inte. Så prisförslag på bada varrianterna är välkomna.
Hur mycket ska man räkna med att middag för ca 50 personer kommer att kosta? Vi har inte bestämt oss ännu för om vi vill ha buffe eller inte. Så prisförslag på bada varrianterna är välkomna.
Det beror ju helt och hållet på vad ni serverar, om ni lagarmaten själva, anlitar catering eller äter på tex restaurang. Vi betalade 350kr per person för tre rätters på ett hotell, de lagade alltså maten där. Då är inte drycken inräknat i det. Nu när vi firade vår första.bröllopsdag bjöd vi in till fest och var 23 personer. Då lagade jag all maten själv och det kostade ca 700kr för buffé och.efterrätt.
vi har fått av catering 102 kr per person det är enbart varmrätt då vi fixar klassisk toastskagen som förätt och egen efterrätt
Vi räknar också på 50 gäster men på restaurang där allt ingår. Detta kommer att kosta ca 1200:- p/p... Lite dyrt dock :/
oj kan ni ej tänka er använda exp coop caterin ? eller fixa lättare förätt själv? samt baka lita smått till efterätt ? 1200 låter väldigt mkt skulle personligen aldrig ha råd med det
Vi får betala 165 kr per person för buffé och efterrätt och då kommer vi dela upp buffén i "förrätter" och "huvudrätter" så att det känns lite som trerätters fast ändå med valfrihet.
Sen tillkommer serveringspersonal med 280 kr styck per timme.
Alkoholen kommer inhandlas i Tyskland och vi har inte räknat ut någon bra siffra för vad det kommer att gå på.
Vi lagade maten själva till vårt bröllop och det kostade ganska exakt 6000 kr.
73 personer åt och då kostade det alltså 82 kr/person, vi fick ganska mycket över.
Drycken som ingick i detta pris var alkolholfri cider, 5 backar läsk, kaffe och te. Alkoholen betalade svärfar.
Förrätt:
parmesangratinerad portabellosvamp
Huvudrätt:
buffé med marinerad fläskfilé, marinerad kycklingflié, kantarellpaj, potatissallad, potatisgratäng, sallad, fetaostkräm, två sorters frallor, diegestiv, smör, ost
qournfilé, mjölkfri ost samt mjölkfritt smör
Efterrätt:
ananaspaj, glass
ostkaka, sylt, grädde
Utöver detta kostade tårtan 41 kr/person. Men vi fick 20 bitar över så där hade vi kunnat spara pengar om vi haft mer is i magen..
Sen hade även vi serveringspersonal (bekanta som var skyldiga gentjänster för liknande tillställningar) som vi gav presentkort på 250kr/var. (6 personer)
Tack så jätte mycker för alla svar!
Vi tänkte nog försöka att laga så mycket mat vi kan själva. tillsammans med släkt och vänner. Men om vi ska ha buffe eller inte har vi inte bestämt ännu.
Var kan man hitta personal om man inte har några bekanta som kan ställa upp?
glömde skriva att vi har oxå 50 gäster ca...
det var ett bra tips med resturang-skolor. Det ska jag kolla upp. "Problemet" med föräldrars vänner och vänner vänner är att vi bor på andra sidan sverige sett från mina vänner och min familj. Min sida är betydligt större än min sambos.