Vilken kom först, antal gäster eller menyförslag?
Vi bestämde maten först utefter hur många vi bjudit och vad vi hade råd med. Eller rättare sagt vi hade bara ett alternativ så vi fick pris från dom och bestämde att det var värt att betala för att dom fixade maten så vi slapp hålla på med sånt.
Vi hade först räknat lite löst på ca 100 gäster när vi funderade på att laga maten själva.
Men när vi fick priset från cateringfirman och såg att vi hade råd, även om allt vi sparat fram tills vi fick offerten skulle gå till maten, så bestämde vi oss för att det var värt det.
När vi sållat lite i gästlistan så blev det 87 personer då vissa som stod på listan bara gjorde det för att dom var släkt. Det kändes fel att bjuda alla kusiner till maken på hans mammas sida bara för att vi träffar dom ett par gånger per år men att inte bjuda kusinerna på hans pappas sida som maken aldrig träffar och jag aldrig har sett. Du vet det där med "bjuder man en kusin så måste man bjuda alla kusiner" - syndromet.
Men svärmor tyckte helt resolut att vi strök dom... + några till.
Sen krockade det med älgjakten (jepp du läste rätt). Så där försvann några till.
Så i slutänden blev vi 64 och då fick vi ju loss pengar till annat.
Så om du räknar med mat som du har råd med om alla inbjudna skulle välja att komma. Och inte alla kommer.
Tja då har du mer pengar att lägga på tårtan, musiken eller något annat