Pagnie,
Jag har faktiskt själv suttit och försökt klura på det där, vad ska gästerna göra tills vi kommer till lokalen? När ska vi dansa första dansen? Skära tårtan? Hur länge ska vi äta middag innan festen sätter igång med musik och dans? Jag tycker också att det är jätte svårt att få ihop det.
Vi kommer ju fotas efter bröllopet, i en timme, så då har gästerna en timme i lokalen som dom får dricka välkomstdrink, mingla, läsa i festhäftena kanske?
Sedan anländer vi till lokalen, då brukar det vara speciella låtar som bandet spelar, svårt att förklara men typ "välkomstlåtar för brudparet". Och då dansar man en stund med gästerna, som står i en ring runt brudparet.
Efter det så brukar brudparet brudvals (tryckare), i alla fall på syrianska bröllop. Men jag funderar på om vi inte ska sätta oss ner till bords för middag direkt efter "välkomnandet" och dansa brudvalsen (tryckare för vår del) efter middagen istället? Så kan vi kicka igång festen efter det! Hur tänker du?
Och sen det här med tårtan då... På syrianska bröllop så äter man ju inte en tradionell trerättersmiddag. Man äter meza, alltså småplock, sen kommer varmrätten och efter varmrätten så kan man fortsätta äta småplockrätter. Frågan är då när vi ska skära och servera tårtan? Det känns ju dumt att servera tårtan om det fortfarande serveras mat. Det känns ju som att tårtan ska vara det sista man serverar, men på syrianska bröllop så äter man ju i alla fall till kl 1.
Ska man kanske skära och servera tårtan vid 23-tiden? Och sen kanske vid 1-tiden kan man servera lite mer småplock, som vickning, för dom som kanske hinner bli hungriga igen? Det är jättesvårt!
Hur är det tänkt att ni ska ha det med mat? Ni ska ju ha buffe, det vet jag. Men jag tänker mer kring tider, upplägg etc? När ska buffen serveras och hur länge ska den stå framme? Ska ni servera något efter buffen?