Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    goli, 
    American buttercream smakar, ja... vad ska man säga, tänk typ söt philadelphia-ost. Den har samma konsistens som philadelphia typ, men en annan smak. Det smakar sött. Har du ätit morotskaka med den där vita glasyren någongång? Buttercream smakar typ så, men man smaksätter ju buttercream efter egen smak. Vi kommer som sagt t ex välja hallon kanske. Men grundsmaken är som jag beskrev ovan! 

    Alltså buttercream har man ju på cupcakes. En cupcakes utan buttercream är ju ingen cupcakes, då är det bara en muffins med grädde typ. Så just på cupcakes kan det inte vara grädde, då måste det vara buttercream. Men i vanliga tårtor så tycker jag det är gott med grädde också! 

    Vad jag vet så tror jag inte man har buttercream i tårtor, men vad vet jag? Om du vill ha buttercream just för att kunna ha rosor på tårtan, som den jag visade, så kanske ni kan ha buttercream bara ovanpå tårtan och sedan ha "vanliga" ingredienser inuti tårtan!
    Men frågan är hur många konditorier som arbetar med buttercream, för konditoriet som Panorama samarbetar med arbetade inte med buttercream, och det var därför som dom föreslog att dom kunde ordna muffins med gräddkräm istället. Men det kändes inte bra för min del, jag vill ha äkta cupcakes!  Och därför valde jag att beställa från ett äkta cupcakes konditori :) Du kan ju ta med en bild till konditoriet och säga att du vill ha tårtan så, så kan dom ge förslag på hur dom kan göra... Kanske går det att ordna med gräddkräm ändå! 

  • kitkät

    goli, 
    För att förtydliga: Vår ros-tårta, kommer alltså bara vara tårtbotten och buttercream ovanför, den ska som sagt inte serveras utan bara skäras/smakas av oss. Och den är mest för skönhetens skull! Så det är ju vanlig tårtbotten men utan något innehåll typ. Det är därför som jag inte vet om man brukar ha buttercream i / på vanliga tårtor. För buttercream är ganska stelt, så jag tror det är svårarbetat att bre ut det i en tårta t ex. Det blir nog inte bra som innehåll i en tårta, men funkar utmärkt som dekoration PÅ tårtor. Det är vad jag förstått i alla fall!  

  • kitkät

    goli,
    Skönt att du litar på Danny. Om du känner att han kan sin sak, så tycker jag absolut att du kan överlåta tårtan till honom. Men precis som jag skrev till Mustikka, håll det enkelt för att slippa bli besviken! Det är i alla fall det rådet jag fått av bekanta till mig som gift sig. Min kompis fick en total chock när det var dags att skära tårtan och festlokalen där dom gifte sig tog fram tårtan... Det var inte alls vad hon hade beställt! Dom hade försökt efterlikna tårtan hon beställde, men misslyckats totalt. Det var helt enkelt för många detaljer kanske. 
     

  • kitkät

    Om jag hade valt att beställa vår bröllopstårta via Panorama så hade jag faktiskt valt en väldigt enkel med lite aprikosa blommor på typ - bara för att undvika missförstånd! Men det känns verkligen som en lättnad för mig nu, att jag hittat ett konditori (det är egentligen en cateringfirma som enbart är specialiserade på cupcakes och tårtor) som kan göra tårtan precis som jag vill ha den! :) 

  • kitkät

    Mustikka, 
    Men köpte du aldrig den första klänningen? Jag menar, har du två brudklänningar nu?

    Jag tycker överdelen är fin. Underdelen är också fin, men jag gillar inte att tyllen är lager-på-lager ... Men som sagt, smaken är som baken :) Du kommer säkert bli jättefin i den, för om du gillar den så kommer det synas!

  • kitkät

    Oj, nu var jag för snabb. Jag glömde en sak, Mustikka...

    Du skrev att enligt Mona Lisa så får du inte provsmaka tårtan. Om jag inte har helt fel så tror jag att dom samarbetar med konditoriet "Tidermans bageri & konditori", samma som Panorama. Du kan fråga Mona Lisa vilket konditori dom samarbetar med och sen kan ju du själv gå till konditoriet och diskutera/provsmaka tårtan!
    Jag och min fästman tog reda på vilket konditori som Panorama samarbetar med och så ringde vi dit själva och frågade om dom bakar cupcakes. Det gör dom inte, så därför valde vi att beställa tårtan någon annan stans.
    Du ska inte betala för något som du inte fått provsmaka på, säg det till Mona Lisa. Var hård!  

  • kitkät

    Mustikka, 
    Vi valde att boka bröllopsbilen via ett annat företag än dom som Panorama samarbetar med, eftersom dom bara har limousine. Dom drog av 3000 kr. Vi får betala 5500 kr för bilen som vi bokat.

    Brudbukett & tärnbuketter: Dom drog av 1000 kr. Jag har ännu inte beställt buketter, så jag vet inte vad det kommer att kosta!

    Bröllopstårtan: Jag har inte frågat ännu hur mycket dom kommer dra av för den. Men vår tårta kommer att kosta ca  6500 kr med leverans. Då har jag räknat 220 cupcakes, men beroende på hur många gäster som tackar nej till att komma på bröllopet så kan den summan bli mindre! 

    Så ja, man förlorar på att välja bort saker & ting från bröllopspaketet hos festlokalen, men jag tycker att det är värt. Bil, buketter och tårta är viktiga saker när det kommer till bröllop tycker jag. Så det fick bli dyrare... Jag snålar hellre in på annat om det skulle behövas, vilket jag inte tror. Hittills så har vi inte överskridit vår budget. Vi har ingen stenhård budget att hålla oss till egentligen, allt beror på hur mycket vi lyckas spara ihop och hittills ligger vi bra till! 

  • kitkät

    Mustikka,
    Om det blir någon större förlust på tårtan eller ej återstår att se! Det beror på vad dom drar av för tårtan på Panorama. Om tårtan t ex skulle kosta 5000 kr via Panorama, så kanske dom bara drar av 3000 kr, för dom drar inte av hela summan. Det är för att dom ändå ska tjäna en slant på det. Jag tror att det är så, jag tror inte att dom drar av hela summan faktiskt. Jag tror att även om man väljer bort vissa saker från paketet, så tjänar dom i slutändan ändå på det eftersom dom inte drar av hela summan. Så tror jag att det är överallt! 

    För brudbuketten och tärnbuketten drar dom av 1000 kr, även fast det i själva verket kostar mer än 1000 kr enbart för brudbuketten!  Så vi kommer ju förlora en hel del på det! Det är samma sak med bilen, Panorama drog bort 3000 kr från paketsumman, men vi får betala minst 5500 kr för bilen som vi bokade på annat företag - beroende på hur länge vi vill ha tillgång till bilen! 

    Vi fick ju en paketsumma från Panorama, t ex dekorationer, bil, tårta & filmkamerateam kostar 30 000 kr. Det är ett paket. Så man vet ju inte vad man får betala för varje enskild sak, utan sedan om man väljer bort något från paketet så drar dom bort en summa bara, så det jag menar är att man vet inte om dom drar bort hela summan för vad det skulle kosta, eller om dom drar bort en del bara - för att dom ändå ska tjäna på det! Förstår du hur jag menar? 

  • kitkät

    Nu har jag fått hem boken "Allt om bröllop", jag är som ett lyckligt barn på julafton! Och så har jag fyra nya bröllopstidningar som väntar på att bli lästa. Nu jävlar ska det bli bröllops-läsning! Jag ska tvinga min fästman att läsa boken tillsammans med mig. Jag trodde att det var en liten bok, men den är stor och tjock, med jättefina, stora och detaljerade bilder! Den verkar riktigt bra, det står typ om precis allt som har med bröllop att göra... Jag har bläddrat i den lite snabbt! :) 

  • kitkät

    Jag blir så trött på att det inte går att få tag på Panorama via mejl. Jag mejlade dom för typ över en vecka sedan och jag har fortfarande inte fått något svar ännu. Ibland blir jag så trött på att ha med utländska företagare att göra (ja, jag får säga så - jag har själv utländska rötter Förvånad). Det känns så oseriöst när dom inte svarar på mejl. Nu gör jag en grov generalisering, men det är faktiskt lite så. Jag vill inte behöva ringa varje gång jag undrar något, det är så mycket smidigare att mejla när det inte är akut. 

Svar på tråden Orientaliskt bröllop