Inlägg från: kitkät |Visa alla inlägg
  • kitkät

    Orientaliskt bröllop

    Pagnie, 
    Visst är denna färg aprikos/peach?

    http://www.edressit.com/edressit-2013-new-amazing-one-shoulder-bridesmaid-dress-07130210-_p2463.html

    Vad tror du om det tyget? Och färgen?

    Tänk inte på modellen, för det är inte modellen jag är ute efter - utan enbart färgen och tyget.

    Jag tänkte beställa mina brudtärneklänningar i den färgen och tyget, för det tyget och den färgen är det närmsta jag kan komma det jag är ute efter! Men tyget känns lite glansigt, vad tror du? 

  • kitkät

    Ja, alltså det är svårt det där med nyanser faktiskt. Inte alltid lätt att hitta precis rätt nyans av vad man tänkt sig. Jag hade egentligen tänkt mig att tärnklänningarna skulle vara något ljusare, men detta är det närmaste jag kunde komma! 
    Och  med tanke på att vi ska ha ett höstbröllop, så vill jag inte ha för det pastellaktigt. Jag tänker att vi behöver inte följa en viss nyans slaviskt utan att vi istället kan ha olika nyanser av aprikos. Det blir mer liv och rörelse! Min brudbukett vill jag ska bestå av både blommor i pastellaprikos, vitt och oranget!  

    Och just tärnklänningarna vill jag inte ska vara alldeles för ljusa egentligen, eftersom jag vill att dom ska sticka ut, och inte smälta in för mycket med min brudklänning. Ljusaprikos ser ju lite hudfärgat ut och då vill jag inte att dom ska ha så pass ljusa klänningar. 

    Men tycker du att färgen är en fin nyans av aprikos? 

  • kitkät

    Den färgen som jag visade dig nu är ju i denna nyans, och jag tycker att det är SÅ snyggt! Inte för ljust men inte heller för skrikigt oranget! 



     
  • kitkät

    Det är inte riktigt färgen som jag är osäker på, utan tyget. Jag är orolig att det ska se för glansigt & plastigt ut. Men jag har visat mina brudtärnor och dom tror att det blir bra! 
    Men vad tror du, ser det för glansigt ut på bilderna? Jag tänker att det är säkert mycket ljus etc på bilderna och då kanske det ser glansigare ut än vad det kommer se ut i verkligheten!  

  • kitkät

    Mustikka, 
    Välkommen tillbaka. Du har varit saknad kan jag lova! Jag & Pagnie har tjatat ut varandra!

    Vad skönt att allt börjar falla på plats för dig. Jag längtar tills vi också kan börja planera på riktigt med Panorama! Jag mejlade dom ännu en gång förra veckan för att visa hur jag vill att lokalen ska se ut - istället för deras gula/beiga gardiner så vill jag ha vita/beiga draperier. Jag tycker att det är mycket finare och lokalen får en orientalisk touch! Men dom har ännu inte svarat på mitt mejl, trots att jag skrev "Var vänlig och svara på mitt mejl". Men när jag skickade sms till honom förut så ringde han upp direkt, så det är bra i alla fall! Men jag önskar att dom vore bättre på att svara på mejl, eftersom jag har lite telefonskräck och gillar inte att prata i telefon med främmande! 

    Vad gäller tärnklänningarna så kommer jag betala dom. Bilden på klänningen som jag visade på edressit är inte den klänning som jag ska köpa till någon av mina tärnor. Det var bara färgen och tyget som jag ville visa er, för att få smakråd! Jag ska beställa andra klänningar till mina tärnor, men i den färgen och det tyget! 

    Och vilken snygg bruduppsättning! Är inte detta samma frisör som du hade bokat först? Denna provuppsättning var i varje fall mycket finare än den förra du visade oss. 

    Angående honnörsbordet och  vill jag hålla det så enkelt som möjligt, jag har sett några skräckexempel på brudpar som verkligen gått ALL-IN och det ser rent ut sagt förjävligt ut, enligt mig. Ibland så ser man knappt brudparet pga. att allt runtomkring tar all uppmärksamet!

  • kitkät

    Mustikka,
    Ja, du har nog kanske rätt, dom är inte så noga med att kolla mejl. Men när jag skickade sms sist så ringde han upp direkt och då sa han att jag kan mejla om jag har inspirationsbilder som jag vill visa dom. Men då känns det ju dumt att göra det om dom ändå inte svarar på mejl. Jag vill ju gärna få respons på det jag skickar, om det är möjligt att göra som jag tänkt mig eller inte etc.

    Jag var på bröllop i just Cleopatra och då hade dom draperier/spetslängder istället för gardiner och det var jättesnyggt! Hoppas att det är möjligt, men jag tror inte att det ska vara några problem! Om det skulle krävas så kan jag köpa några billiga draperier från IKEA och be dom sätta upp! Jag gillar verkligen inte deras gardiner, urk. 

    Kan du inte visa bild på din ring nu? Jag är jättenyfiken på den! Jag har liksom väntat på en bild hur länge som helst! 

    Och föresten... Du skriver att du och din fästman bor ihop i en studentlägenhet? Hur kommer det sig att ni bor i Finland, och vad studerar ni? 


     


     
  • kitkät

    Din ring var superfin, verkligen! Den ser nästan ut som min, men din sten är större! Vi har likadan smak! Flört
    Jag förstår att du är nöjd med den. Erkänn att du tittar på den hela tiden? 
    Ett tips är att gå och få den värderad! Det ska jag göra med min förlovningsring, vilket jag inte gjort ännu. 

    Men då kan inte din fästman svenska alltså? Hur kommunicerar dina föräldrar med honom? 
    Och måste ni prata engelska med varandra? Jag skulle aldrig klara det eftersom min engelska är lika dålig som min kinesiska typ. Haha. 

  • kitkät

    goli,
    Kul att du är tillbaka! Vi har typ bestämt oss för Mauritius!  

  • kitkät

    Vi kommer nog boka på egen hand, det blir billigare så. Och vi vill inte bo på ett och samma hotell, utan tänker oss att vi ska bo på tre olika hotell på tre olika områden i Mauritius. Det är ju inte en stor ö, så det är enkelt att resa runt! Vi ska stanna i tre veckor! Vi känner att vi vill vara borta länge och verkligen passa på att ha en skön semester på tu man hand!
    Och vi har redan bestämt att vi ska åka till Barcelona eller Rom om exakt 1 år, under en weekend. Haha. Vi vill resa mycket innan vi bestämmer oss för att skaffa barn! Just nu känns det inte som att det kommer bli aktuellt än på ett tag, så vi hinner nog resa en hel del! 

    Hur länge har ni tänkt vara borta på smekmånad? 

  • kitkät

    Viola, 
    Nu har jag glömt bort när det är ni tänkt gifta er, visst var det i oktober?

    Ett tips från mig till dig, som jag verkligen vill råda dig om. Innan du går och tittar i butiker, gå in på varje butiks hemsida och titta på vilka märken dom har, sedan går du in i märkenas hemsida och tittar på deras klänningar. När du hittar en klänning/några klänningar du gillar så skriv upp vilken/vilka butik(er) som har klänningarna och åk dit! Det blir mycket, mycket lättare än att åka runt till butiker utan att ha en aning om vad man är ute efter. 
    T ex min Mori Lee-klänning som jag ska bära på bröllopet köpte jag på White Birds och den fanns inte ens i butik när jag beställde den! Jag såg en bild på den på märkets hemsida och föll direkt, sen så skrev jag upp dom butiker som säljer det märket och gick till dom! Tänk på att butikerna kan beställa in vilken klänning du vill från dom märken som dom säljer, så dom klänningar som dom har i butiken är bara ett litet urval!
    Om man bara ska utgå från dom klänningar som finns i butiken så blir det lite svårare att hitta den rätte, om man inte har väldigt tur, som Pagnie t ex, hon föll för den första klänningen hon provade!  

    Och vad gäller tårta och dessertbuffé, om jag får säga vad jag tycker så tycker jag absolut inte att ni ska ha både och. Inget illa menat, men jag tycker det blir alldeles för mycket och "trashigt" på något sätt! Jag var på ett bröllop för några månader sedan och dom hade både tårta som serverades och dessertbuffé som man fick gå upp och hämta godsaker ifrån själv. Och det bildades en LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG kö, buffén såg inte alls lika trevlig ut efter att dom 50 första personerna hade varit där och plockat och sen så kanske många plockar på sig 10 olika godsaker men äter bara 2, så mycket slängs tyvärr! 
    Om man ändå vill servera godsaker förutom tårta, så tycker jag att man ska servera på bordet - t ex baklawa eller pannacota-shots etc. Men som sagt, det är bara min åsikt! Men jag vill ge dig en annat perspektiv på det också. Om du har hängt med en del i tråden så vet du vid det här laget att jag är rätt bra på att säga precis vad jag tycker, och jag tror att tjejerna uppskattar det. Hoppas att du också gör det!  

    Vi kommer att servera cupcakes istället för tårta och jag funderar även på att, istället för dessertbuffé, det ska serveras pannacota-shots. Jag tycker pannacota-shotsen är väldigt fina och goda! 

    Jag förstår precis vad du menar med stressen. Jag brukar drömma mardrömmar om att bröllopsdagen är här och jag inte hunnit göra klart allt! Men jag tänker att jag har över fem månader kvar och det mesta är fixat egentligen. Det är tärnornas klänningar som ska beställas, förhoppningsvis i veckan samt brudgummens och bestmännens klädsel, det ska vi ta någon helg snart. Utöver det är det bara småsaker egentligen, typ skor, underkläder, trycksaker (inbjudningskorten är beställda), smycken etc. Och det tror jag att vi fixar på fem månader! 
     

Svar på tråden Orientaliskt bröllop