Tin skrev 2013-02-11 10:16:10 följande:
Häftigt att bjuda till grillfest efteråt! När vi grillar till många så har vi 2 stora tunnor med lock som vi har grillkoll i (blir c:a 4 meter att grilla på) Då brukar vi göra så att dagen innan grillar vi på köttet så det får en fin yta. Sedan fäller vi ner locket eller ställer in i ugnen och låter det stå där tills kärntemperaturen är uppnådd. Sedan tar vi ut köttet och låter det stå i rumstemperatur (utan folie runt!) tills det är kallt. Sedan ställer vi in det i kylen över natten och tar fram några timmar innan det ska grillas på med ordentlig glöd i 10 minuter under lock. Över nattten sätter saftigheten fint i köttet och när det sedan grillas på ytterligare före servering kommer smakerna fram bra. Vad gäller majsen är den bra att koka i salt vatten innan den grillas på. Det kan också göras dagen innan. Lycka till med planderingen!
Vilket bra tips med köttet Tin! Vad är det för kött ni grillar då?
Vad härligt med grillbuffé, det har vi också tänkt oss.
Hur många grillar tror ni behövs för 40 vuxna och 10 barn?
Vi är inne på att köpa två grillar med grillyta på 100*40cm eller behöver man fler grillar?
Oj, det är ju så svårt!