Emmalinnea skrev 2013-02-10 10:30:30 följande:
Vit hoklad ganache mer rårördahallon och limemousse
Mörkchoklad ganache med hallonmousse
Mörkchoklad ganache med apelsinmousse och passionsfrukt röra
Älskar ganache och närman gör en tårta själv omman väljervåningstårta så blir det stabil och bra!
Men du kanske inte ska baka själv men det variallafall några kombinationer :)
man kan göra goda fyllningar utan att använda gelatin så blanda grädde och socker och smaksättning till en kräm, blanda i en gnutta bakpulder i smeten så blir den stabil och skär sig inte så lätt.
Annars kan du göra godisfluff som fyllning fast kanske inte med gele godis men olika smaker med choklad?
jag gjorde fluff på lindt mörkchoklad med apelsin.
Räcker till ett lager fyllning i normal storlek eller 6-8 muffins
200gram choklad
3dl grädde
eller
60-80gram gelegodis
3dl grädde
Bryt 200g valfri choklad i bitar och lägg i en kastrull med 3dl grädde.
Låt detta sedan smälta ihop på ganska låg värme, det får nämligen inte börja koka för då finns det risk för att det skär sig. Rör om ofta så att det inte bränns fast och när du är helt säker på att allt godis har smält samman med grädden så låt de svalna lite och ställ sedan in det i kylskåpet. Låt den stå i kylskåp i minst 6 timmar men gärna över natten, det måste vara helt kallt innan du sedan vispar upp detta till en härlig fluff (är det inte tillräckligt kallt så finns det risk att den skär sig eller blir grynig)!