AgnesB skrev 2013-03-16 15:44:06 följande:
På jobbet brukar vi anordna en del konferenser och möten etc. och när det är buffet brukar vi alltid att beställa till ungefär 20% färre deltagare än det som faktiskt kommer. Ändå är det ALLTID kvar mat. Den stora kostnaden för cateringfirmorna är ju inte alls råvarorna, utan personal, köksutrustning m.m. så de tillagar alltid mera än vad det kan tänkas att en normal person äter.
Baserat på detta har vi tänkt att vi ska beställa mat (till bröllopet) till samma antall vuxna som vi vet kommer att komma (alltså för säkerhets skull frångå -20%-regeln i och med att vi som är kvar dagen efter för att städa kan äta rester till lunch då). Men då beställer vi alltså inga portioner till barnen alls.
Hur många barn är det som kommer på ert bröllop? För om det är så här så skulle det ju sparas tusenlappar för oss och det är alltid välkommet. Resterna tänkte jag att bandet (ska ha liveband) och personalen kan få äta när middagen är över.
Säkrast svar är ju så klart höra med dem vi ska ha mat ifrån men vill ju som skrivit tidigare kunna ränka på priset. Och kan vi räkna som så att barnen inte räknas med i antalet portioner så kan vi ju lägga pengar på kanske få en ännu bättre och godare buffé :)