Inlägg från: bettansss |Visa alla inlägg
  • bettansss

    Bröllop vintern 2013/2014

    dinkaru skrev 2014-01-03 19:53:03 följande:
    Jag har beställt min från HeyBouquet på Etsy. Hon var supertrevlig och riktigt snabb! Vi mailade lite & pratade igenom hur jag ville ha det, jag betalade 18/12, hon började göra den (8-9inch bukett + buitonniere & matchande hårnålar) och hon lämnade in den på UPS nyårsafton! Jättesmidigt att hålla koll på var den är - den har nu lämnat Round Rock, Texas & ska strax skickas iväg från Austin, Texas.

    Totalt för min 8-9 inch bukett, buitonniere'n & hårnålarna betalade jag 893 kr - inkl. frakt!
    Tull återstår att se om jag fastnar i - hör av mig om hur det blir med det, det lär ju vara framme inom en vecka =)

    Om 15 dagar är det dags för mig!!!! Skrattande
    Tack för info! Jag har mailat lite fram och tillbaka nu med en tjej som gör jättefina buketter, tyvärr skrev hon att hon behöver skicka med "express shipping" och det skulle gå på en ganska stor del av totala kostnaden. Ahhh!  Vet inte hur jag ska göra. Kanske strunta i tärnbuketten? Då skulle priset kännas ok men ändå lite tråkigt. Vet iofs inte om min tärna förväntar sig någon bukett... Hm, tål att tänkas på!  
  • bettansss
    MH2014 skrev 2014-01-03 20:12:03 följande:
    Igår fick gästerna sina inbjudningar och hittills har över hälften svarat Ja redan :) Så lyckligt lottade!!
    Kul!! Vi har fått svar från de allra flesta nu och det är hittills bara två som inte kan komma av 63 stycken! Hade inte räknat med att det skulle vara så många som kunde/ville. Dessutom har vi redan fyllt på de två platserna med två personer som var lite "i reserv" så kommer nog vara runt 65 totalt i alla fall. 

    I och med att typ alla redan svarat har vi börjat så smått med bordsplacering redan. Nu när jag har jullov pysslar jag lite med dekor och sånt också. 
  • bettansss
    MH2014 skrev 2014-01-03 22:05:26 följande:
    Bettansss - va roligt med fullt hus :) Är ni klara med allt? (Förutom bordsplacering då)
    Haha, nej det tror jag inte man kan säga! Men det känns rätt lugnt i alla fall. Det är ju mycket småsaker förstås, typ stämma av med vigselförrättare/fotograf, hämta ringar, köpa marschaller osv, men det känns som de allra flesta måste-sakerna är klara. Det som är mina "måste-saker" kvar på listan är
    Blommor! Känner att jag måste bestämma mig typ den här helgen om hur jag ska göra Beställa tårta Trycksaker (vigselprogram, festprogram, bordsplacering, namnskyltar (till bordsplaceringen alltså, vad är det dom kallas där man skriver namnen på små lappar och sätter ut?) Musik till festen. Vi kör på Spotfy-listor tänkte vi men vill ha dem klara. Dels vill jag ha en lite jazz-lounge-aktig lista som man kan ha till minglet och en med dansmusik till kvällen.  Lära min sambo att dansa vals
    Det känns ju faktiskt inte så farligt när jag stolpar upp det! En tanke jag har är att fixa en "goodiebag" till alla gäster som de ska få innan vigseln, det har jag ju kvar att knåpa ihop i så fall. Men så har jag börjat tänka att det kanske är lite jobbigt för varje gäst att gå runt och bära på den sen? Dessutom ska jag (eller någon annan) då frakta de 63 påsarna till vigselplatsen innan. Kanske inte jättekul. Jaja, har ju 50 dagar kvar att fundera och fixa! 
     
  • bettansss

    Hur går det för er andra?

    MH - har du bestämt klänning? Och skor? ;) Kanske redan skrivit om det men att jag missat. Nyfiken på vad du kommit fram till i alla fall :)

  • bettansss
    Gtsy skrev 2014-01-04 11:46:25 följande:

    Å, jättegärna.
    Insåg just att kinesiska nyåret börjar närma sig (31/1) så man måste ju beställa i god tid om man ska ha saker från kina nu...


    Jag fick hem mina rosor häromdagen! De är ljuvliga! Så nu ska jag titta på lite videos hur jag ska binda och sen måste jag bara vänta på dekorationerna :)


    Vad tycker ni? Boll elelr hjärtformad? Har bara ivoryfärgade rosor med dekorationer och ev några brocher.


     


    Fin tiara! Jag tycker att bollformade är finast men det är ju vad jag tycker :) 

    Här är boleron som jag köpt Gtsy, förlåt att det dröjt lite. 


    Har pimpat mina skor också! Med sidenband och pärlstickers! 

  • bettansss

    Grattis Lindlund! Vad roligt att höra! Och vad modig du var som sjöng i kyrkan, det skulle jag aldrig göra. Inte för att det är nån som vill höra min sångröst ändå iofs... ;) 

     

  • bettansss

    MH - haha, var det inte första veckan i januari som var deadline? ;) Vad är det för andra ivory som du funderar på nu då? 

    Här går det lite upp och ner. En jobbarkompis till mig spelar fiol och hade frågat om han och några kompisar ville spela in- och utmarch och lät som att det skulle gå bra. Men helt plötsligt kunde inte kompisarna och så ville han inte göra det själv så då blev det inget med det. Lite tråkigt så nu funderar jag på en plan B. 

    Vi har i alla fall varit i kontakt med en jätteduktig tjej som nog ska sjunga två låtar under vigseln. Och jag lyckades sälja in mina båda önskelåtar hos sambon så jag är glad och nöjd med att få som jag vill med det! :) 

    Bestämde mig för blommor också och beställde tygbuketter och korsage från en säljare på Etsy. Håller tummarna att det inte blir några jättesummor i tull eller så.  

  • bettansss
    marolo skrev 2014-01-10 19:01:28 följande:
    bettansss - såg att du oxå skulle gifta dig borgligt i linköping, Hur har ni tänkt kring själva vigseln? ska ni vara i stadshuset? jag tänkte att det kunde vara kul med en solist eller liknande men det känns lite svårt att ha i stadshuset? fiol hade varit mitt bästa cenario oxå men tyvärr känner jag ingen violinist i lkpg. Glad
    Vi ska inte vara i statshuset, utan i ett rum på Livgrenadjärmässen på garnisonsområdet. Vi har drygt 60 gäster och det var supersvårt att hitta en fin plats inomhus där man kan ha en borgerlig vigsel med så många gäster. Nu är just det rummet vi ska vara i inte sådär superfint men resten av huset och byggnden är det så det får gå. Vi har varit i kontakt med en vigselförrättare som gärna har en lite längre vigsel än just de två minutrarna som själva vigseln annars tar. 

    Min plan var som sagt att min kompis och hans kompisar skulle spela fiol som in- och utgångsmusik. Enligt min kompis skulle det inte låta så bra med bara en fiol (jag är ju inte sådär superduktig på musik så vet inte om jag skulle märka det men men) så han ville gärna att de skulle vara 2-3 st i alla fall. Nu vet jag inte riktigt hur vi gör med den saken eftrsom de inte kunde. Antingen om man bara spelar upp musiken på en musikspelare eller om vi kanske försöker leta upp nån som kanske kan spela in- och utgångsmusik på piano (har för mig att det stod nåt pianoaktigt i rummet vi ska vara). 

    Sen har vi också som sagt en solist som sjunger två låtar, hittade henne på artistmarknaden.se. Är ganska enkelt att söka där, och många lägger ju upp klipp så man kan få höra dem också. Har mailat med henne lite och det lät som att hon kunde fixa fram en musiker som kompar henne. De låtar vi valt tror jag skulle låta bäst med gitarrkomp men vi får väl se vad hon tycker/säger. 

    Utöver det har jag hittat en text som jag vill att vigselförrättaren läser och ytterligare en kort dikt/text som jag skulle vilja att någon läser (vet inte vem bara, och nu är det ju inte så långt kvar tills vi gifter oss så det kanske vi hoppar). Vi har inte pratat igenom vigseln helt med vigselförrättaren än så vet som sagt inte så mycket än, men det här är mina planer och funderingar i alla fall.  Antar att vigseln inte tar så läng tid i alla fall även om vi fyller ut med lite sång och sånt, jag räknar med kanske 20-25 minuter. 
  • bettansss
    marolo skrev 2014-01-11 14:06:50 följande:
    åh okej, men livgränadjärsmässen är fint, vi tänkte faktiskt var där först, men sen mejlade vi och det skulle kosta 2500 och eftersom vi bara har 4 vittnen + fotograf känndes det en aning överflödigt för en 15 min vigsel, har tyvärr inte hittat några andra fina ställen att vara på inomhus, slottsmuseet finns ju men då skulle man vara tvungen att ha vigsel efter 16 och vår förättare kunde bara kl 14. du har inga förslag på en fin vigselplats i lkpg? Glad . jag funderade oxå på möjligheten att spela upp låten via musikspelare men vet inte hur det rent praktiskt går blir bra så det får nog bli utan musik, det tråkiga är att vigseln blir så kort då bara. vart ska ni ha middag sen? :)
    För oss var det typ det enda alternativet som kändes bra med så många gäster så det fick bli så. Förstår att det känns lite onödigt dyrt när man är så få. Vet inte vad det kostar, men har ni tittat på Von Lingens gård i Gamla Linköping? Var lite tveksam när jag bara sett bilder men när jag var där blev jag helt kär. Skulle lätt varit där om det inte var för att vi är så många, har för mig att man kunde ta in max 25 per där. Slottsmuseet tänkte jag också föreslå men då har du ju redan tänkt på det :) Du har inte kollat om man kan vara nånstans på Länsmuseet? Tycker att det är ganska fint där inne med marmor och högt i tak och så men det kanske kan vara svårt att hitta en plats som är lite avskild och som passar bra om man ska ha en vigsel. Tycker att det är fint inne på Statsbiblioteket också och delar av Konsert och Kongress, men kan inte riktigt ge förslag på VAR där inne man skulle vara i så fall. Haha, som du kanske märker så spånar jag bara helt fritt nu! :)

    Ni kan inte försöka få tag på nån som både sjunger och spelar gitarr då? Tänker att det är ganska enkelt att bara komma med en gitarr och sjunga en låt eller två om man nu vill ha det under vigseln. Om ni är så få så kanske den personen inte ens behöver ha en mikrofon? 
     
  • bettansss
    marolo skrev 2014-01-11 14:06:50 följande:
    åh okej, men livgränadjärsmässen är fint, vi tänkte faktiskt var där först, men sen mejlade vi och det skulle kosta 2500 och eftersom vi bara har 4 vittnen + fotograf känndes det en aning överflödigt för en 15 min vigsel, har tyvärr inte hittat några andra fina ställen att vara på inomhus, slottsmuseet finns ju men då skulle man vara tvungen att ha vigsel efter 16 och vår förättare kunde bara kl 14. du har inga förslag på en fin vigselplats i lkpg? Glad . jag funderade oxå på möjligheten att spela upp låten via musikspelare men vet inte hur det rent praktiskt går blir bra så det får nog bli utan musik, det tråkiga är att vigseln blir så kort då bara. vart ska ni ha middag sen? :)
    Just det, glömde att du frågade var vi ska vara sen! Vi ska äta middag och ha fest på Frimis. Pelarsalen är som ett avskilt rum där vi får plats att både äta och sen dansa. De fixar allting med dukning och mat och personal och städning. Behöver inte tänka på nånting, känns superskönt! 
Svar på tråden Bröllop vintern 2013/2014