• Chicita

    Lite hjälp med vår bröllops fest, förrätt eller inte och vad?

    Något som kan vara bra att tänka på när man serverar skaldjur är att det finns vissa som är så allergiska mot skaldjur att dom inte kan vara i samma lokal som det serveras i.

    Jag skulle hellre gjort matiga snittar till fördrinken så att man inte börjar dricka alkohol på en relativt tom mage.
    Om det är varmt så är man ju törstig också och kanske dricker den där drinken lite fortare än man borde Flört 

    När det gäller förrätt så kan ni helt enkelt göra något lite enklare på buffén som ställs i början av tag-ordningen.
    Exempelvis inlagd sill (gärna lite mer exklusiva smaker och om ni orkar - hemgjord) och kokt potatis, eller en pastasallad.
    Ställ små tallrikar i början av bordet och sen större tallrikar när "den riktiga maten" börjar om ni vill markera vad som är förätt och vad som är huvudrätt.
    Annars kan man faktiskt blanda både förrätt och huvudrätt på samma tallrik om man vill (tänk julbord).

    Jag är en sån som inte gillar lekar, tipspromenad kan väl kanske gå bra. Men det är bra besvärligt att gå på gräsmatta och grusgångar om man har högklackade skor som tjej. Så tänk på hur slingan går och gör den inte för lång.
    Och jag tycker inte om att vara med på bild, så jag skulle inte ställt upp på röda mattan-fotografering.
    Att få en bild på sig själv från bröllopet är säkert jättekul för dom som gillar att vara med på bild, men för oss som tycker att vi ser hemska ut på bild så kan det vara en ren plåga att veta att någon ska sitta och välja ut en bild på mig som den personen gillar och så få lov att vänta tills bilderna kommer innan jag vet om jag över huvudtaget hade godkänt att någon tittade på dom...

    Jag tycker däremot att mingel är helt underskattat.
    Jag är en vuxen människa och behöver inte bli sysselsatt och underhållen som en 5-åring. jag kan prata med folk, träffa nya människor och plocka upp tråden med gamla bekantingar/släktingar.
    Tänk vad skönt att få lite tid till sånt.
    Bara det finns något (vatten funkar) att dricka, någonstans att sitta, gå på toa och få skydd från sol/regn/blåst så är jag nöjd Flört 

  • Chicita
    Mrwallis skrev 2013-04-05 13:21:10 följande:

    Har du några tips på matiga snittar som är någorlunda lätt ätna när man är uppe på benen och springer, tar emot alla tips :D Håller med om att det är bra om dem får nåt i magen så inte alkoholen slår fel! 


    Bra det låter som att ni har tänkt till lite Glad
    När man har varit här på BT ett tag (som jag) så ser man allt för många som har en bild av hur det ska se ut. 
    Vissa saker gör man av omtanke för gästerna. Men om man tänker efter lite så är kanske sakerna mer till besvär än nytta/nöje (som tipspromenaden ni råkade ut för).

    Kocken på hotellet jag jobbade på förut gav mig ett grundrecept på olika röror man kan ha till snittar eller rullar.
    Jag föredrar tunnbrödsrullar för dom är inte så kladdiga att hantera då all fyllning är inuti dom.

    Basen är så enkel som vispad creme fraishe.
    Det är viktigt att man vispar den då både smaken och konsistensen ändras.
    Mina favoritfyllningar är pepparrot och rökt lax (blanda med cremefraishen efter vispning och smaka av med salt och peppar) och grillad kyckling och curry (samma där).
    Men det är bara fantasin som sätter gränser... 
Svar på tråden Lite hjälp med vår bröllops fest, förrätt eller inte och vad?