• Anonym

    Jag är världens värsta brud!!

    Man kan inte lasta vuxna människor för val dom gjorde som tonåringar. Mitt tonårsliv var hejdlöst stökigt. Började med att jag var mobbad första åren i grundskolan, sen i högstadiet blev jag av en slump vän med skolan "ballaste tjej" och vips så hängde jag med det tuffa gänget. Jag hakade på deras spydigheter och hyss med rädsla för att själv vara den som man hackade på igen.


    Dom som behandlade mig illa när jag var utsatt gjorde fel, men jag gjorde också massor av fel. Dom människorna som mobbade mig som värst när vi var barn är jag inte alls arg på längre, vi var barn, några av dom är dessutom mina vänner idag. Och det var illa, allt från kasta sten på mig, till rycka upp toalett dörrar och sno mina läxor, skriva av dom och anklaga mig för att fuska.
    Dom jag betedde mig värst mot har jag bett om ursäkt till och samma sak där, några av dom är mina vänner idag.


    När jag var tonåring rymde jag hemifrån, jag rökte i tunnelbanan och satt med fötterna på sätet, jag skrek vad glor du på åt vuxna som tittade på mig vilket dom gjorde eftersom jag betedde mig illa. Jag slogs i skolan, söp och spydde i trappuppgångar. Med andra ord var jag ingen kul människa alls.


    Men jag var bara tonåring!! Det är ingen som lastar mig idag i vuxen ålder för vad jag gjorde som tonåring. För idag vet jag bättre. Jag får skämas för mitt agerande och att jag inte visste bättre. Ta lärdom av det och veta vilken människa jag hellre vill vara.


    Idag är jag en mogen vuxen kvinna som beteer mig, betalar mina räkningar, har inga skulder, är snäll mot främmande människor på stan. Stereo typen av "normal vuxen kvinna" med andra ord. Jag hade blivit super ledsen om jag fortfarande skulle bli klandrad för något jag gjorde som tonåring! Det är ju inte den jag är längre!


    Så nej, jag tycker inte att TS alls ska behöva kännas ångst över det hon gjorde i tonåren. Hon skriver att det hade med grupptryck att göra, ja det förstår jag. Stormhelen om du kunde gå tillbaka i tiden, sitta där 13-14 år gammal och du fick möjlighet att inte vara den som var mobbad, utan en i gänget som mobbade. Hur mycket moral du än tror att du har innanför rocken idag hade du inte valt att bli hackad på! Det är ytterst få tonåring som klarar av att stå på sig och ha den inre styrkan att man inte väljer grupptryck vägen.
    Det kan vara rent utsagt vidrigt att vara tonåring och i mellanåt känns de som man utkämpar ett krig och tyvärr väljar man den vinnande, starka sidan även om dom spelar fult och kastar napalm på bönder. (Ursäkta min dåliga metafor)


    Men du TS, bryt kontakten med henne. Er relation verkar mest skada snarare än något annat. Sen är du 21 hon är 17. Du är vuxen, hon är tonåring. Jag tycker du ska lägga er vänskap på hyllan helt ärligt. Umgås med folk som är lite äldre, för hennes beteende visar att hon inte är mogen alls.

Svar på tråden Jag är världens värsta brud!!