Inlägg från: Oprekär |Visa alla inlägg
  • Oprekär

    JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet

    MsThezzizen skrev 2013-11-05 09:05:08 följande:
    Oprekär; Det blev klänning nr 2, en pronovias. Den satt helt perfekt. Dock vet jag eg om den passar in i vårt romantiska lite lantligasom vi eg tänkte ha, men men... Nej, det är inte lidandet i sig som är dyrt, 500kr extra, egentligen bara det fakta att det ju är två ringar som ska köpas...logiskt egentligen. Får se hur vi löser det. Alternativet är en allians och att jag lägger in två stenar till i min förlovningsring (för vardera barn)
    Äh, man kan väl vara oförskämt fin fast det är lantligt tema Flört Hoppas du hittar en lösning du är nöjd med för ringarna! Skrotguldet kan ändå göra en hel del med priset, beroende på hur mycket och hur "skrotigt" givetvis Glad
  • Oprekär
    midsommarpar skrev 2013-11-06 14:55:44 följande:
    Jag är nyfiken på hur ni tänkt emd inbjudningarna, när har ni tänkt skicka ut dem?

    Fick lite panik häromdagen då en kompis till mig fick en inbjudan till ett bröllop som skulle äga rum den 31 maj -14, tyckte det var VÄLDIGT tidigt att skicka ut dem inbjudningarna redan. Sen började jag att fundera över om det kanske är så det går till nu att inbjudningarna skickas ut över ett halvår i förväg?

    Vi tänkte nog skicka ut våra i februari och det rtyckte vi kändes tidigt.
    Vi skickade ut Save the date i oktober, och ska skicka ut riktiga inbjudningar i februari med o.s.a senast 31 mars. Vi, precis som många andra, började liksom sprida informationen säkert 8-9 månader i förväg, men jag har aldrig fått en riktig inbjudan fullt så tidigt.
  • Oprekär

    Bra jobbat Milli! Som vanligt Flört
    Och jaaa, tiden går så himla sakta just nu..... Men efter årsskiftet tar det nog fart!

  • Oprekär
    MsThezzizen skrev 2013-11-11 10:41:17 följande:
    Klänningen är nu beställd iaf . Det blev denna...
    jag börjar också känna mig lite stressad! Sen om det är över tid eller över pengar vet jag inte riktigt...  Det är ingen i min närhet som stressar det minsta.  Vi kanske fortfarande är ute i väldigt god tid?

    Vad har ni gjort färdigt? Jag känner ändå att vi har ganska god koll nu, inga stora frågetecken utan mest småpyssel.. Fast det kanske är det som tar tid sen...  Vi som inte skulle ha någonting tidigare, det blir bara mer och mer...
    Vi håller på som bäst att utforma våra inbjudningar. Det är svåååårt! Vi har en fundering på att se till att de kommer fram den 14/2, dels på allahjärtans dag och så är det exakt 4 mån kvar då...
    Suuuperfin på dig! 
    Jag känner mig lite stressad över pengar, vilket är helt orationellt då vi ligger över våra sparmål, men allt har liksom gått FÖR bra hittills så jag är väl nojjig över att någonting ska bita oss i arslet snart Flört 
    Vi är färdiga med alla stora grejer; lokal, vigselplats, vigselförrättare, vigselmusik, fotograf, klänning, ringar, sminkös och frisör, skickat save the date. Vi har inte bestämt meny ännu, och vi har inte spikat någon DJ. Inbjudningar och hemsida har vi börjat pilla med lite smått, så jag känner ändå att vi är på en bra nivå. 
  • Oprekär
    Js Fästmö skrev 2013-11-17 20:59:14 följande:
    Näää tjejer, tänk, snart december och då är det bara 6 månader kvar!! :) Och vid denna tiden nästa år har vi varit gifta ett tag. Härligt!!
    Jag längtar så jag spricker, just nu mest tills det blir januari faktiskt så att vi kan spika det sista och skicka ut inbjudningarna Glad Något som verkligen gör mig överlycklig är hur mycket folk runtomkring oss också längtar och peppar redan nu, det kommer verkligen bli årets fest! (För oss iallafall Flört )
  • Oprekär
    Milli skrev 2013-11-22 11:40:00 följande:
    Jag har de senaste dagarna sett alla avsnitt av "vårt bröllop i era händer" på tv3 play. Jag skulle nog aldrig våga förlita mig på min släkt och vänner utan måste fixa med allt själv för att de ska bli exakt som jag vill :) Däremot tyckte jag de var jättespännande och roligt att se alla avsnitt och man fick många fler tips på vad man skulle vilja ha med och hur man kan göra. Så om ni tycker tiden går sakta nu så rekomenderar jag att kolla på dessa program :) Önskar de gick mer bröllopsrelaterade program på tv´n nu. Såg ni på de programmet som gick för några år sen som var lite som halv åtta hos mig? Där fyra par varje vecka tävlade och betygsatte varandras bröllop och den som vann varje vecka fick en bröllopsresa.. 
    Tack för tipset Milli, det ska jag definitivt spana in! För ja, tiden går SJUKT sakta Tungan ute
  • Oprekär
    Caisa skrev 2013-11-26 10:21:12 följande:
    Igår var jag hos Kik, provade för tredje gången och köpte min underbara drömklänning. Med slutårsrabatten på 10% så landade summan på 10 350kr. Kommer garanterat att behöva lite justeringar i storleken sedan (fick gå upp två storlekar pga bysten), så totala priset för klänningen kommer nog att sluta på 11 000. Men det känns bra, är så nöjd och nu längtar jag till leveransen om ett par månader. :)

    Nu är det bara ett halvår kvar och nu måste det verkligen börja planeras på riktigt! Ska börja jobba på mina inbjudningskort snart.  
    Åh va roligt, grattis till klänningen! Har du bild på den? (Eller har du lagt in en bild redan och jag bara missade den?) 
  • Oprekär

    Alltså är det bara jag eller börjar folk separera så fort de fått en bröllopsinbjudan? Rynkar på näsan Vi skickade ut save the date för inte ens två månader sedan, och TRE par i vår närhet har plötsligt separerat efter en herrans massa år? Par som inte känner varandra alls förstås, men himla konstigt. Där har vi ju ett härligt gästlistedilemma att ta itu med också....

  • Oprekär
    Larssonmaria86 skrev 2013-12-02 13:40:59 följande:
    I helgen var jag och köpte mina skor och blev så glad att jag hittade några som var sååå sköna trots att jag har breda fötter. Stilen blev dock lite för enkel för min smak så ska köpa clips och sätta på skorna, lutar åt dem på bilden men i en annan färg :) Naturligtvis överskred även detta budgeten, har nog inte lyckats hålla budget alls än så länge... :P Hur går det med era budgetar?
    Vilken smart grej med clips på skorna! Visste inte ens att det fanns Glad 

    Alltså vår ursprungliga budget var omkring 100 k. Och den höll inte för lokalen vi ville ha ens en gång.... Så vi dubblade helt enkelt. Och den nya kommer vi med största sannolikhet hålla, lokalen är ju det överlägset dyraste och vi tagit lite höjd på det mesta i uträkningarna Glad De andra stora posterna som klänning och vigselring är redan betalda, det känns tryggt också. 
  • Oprekär
    Caisa skrev 2014-01-21 08:15:48 följande:
    @blivande brud, vad roligt! Skrattande 

    Vart ska ni fira efteråt? Vi har bokat St: Larsgården, inte den roligaste men det blir smidigast så för gästerna. Funderar på att springa över till kärleksudden för lite fotografering efter vigseln... Glad 
    Åh, Sollentuna kyrka är jättefin. En av mina bästa vänner jobbar där, så jag är säker på att ni blir väl omhändertagna Glad Jag är också en sollentunabrud, men vi vigs borgerligt på djurgården. 

    Så nu gör jag comeback i tråden, efter några veckors frånvaro. Vi har bytt vigselplats lite huxflux, men är väldigt nöjda med det beslutet. Snart är min klänning äntligen här, inbjudningarna går ut inom någon vecka och menyn ska spikar i början av februari. Det blir nog ett bröllop av detta trots allt! Skrattande Just nu är vi mitt uppe i hemsidepillande, tur att min fästman är lite av en expert.

    'Vi har hunnit boka bröllopsresa också, hit ska vi! www.pezoules.gr/  Santorini, Grekland!
  • Oprekär

    Vi gifter oss också den 14:e, och våra inbjudningar går förhoppningsvis ut i veckan. Vi skulle skickat dem förra veckan, men fick skjuta upp det pga krångel hos tryckeriet. Nu gäller det bara att få klart hemsidan...! Vi har valt att lägga all info där, våra inbjudningar är relativt minimalistiska Glad

  • Oprekär
    tess skrev 2014-02-07 21:37:08 följande:
    Vad ska ni andra bjuda på för alkoholfri dryck till middagen?
    Vi är själva nykterister så vi kommer ha bättre alkoholfria viner och självklart läsk/mineralvatten till dem som vill. Vi var på vinprovning idag faktiskt, men våra toastmasters gick prova de "riktiga" vinerna åt oss Glad De ska även ta in en alkoholfri champagne till oss (ja champagne, inte mousserande), den var ganska pricey men supergod!
     
  • Oprekär
    adegren77 skrev 2014-02-18 19:10:53 följande:
    Här har ni en till som ska gifta sig i juni. Fast det blir på Skansens drop in-bröllop, så jag kanske inte riktigt kommer hänga med i era diskussioner 😊 Dock känns det väldigt pirrigt tycker jag, även om det bara blir ett sånt litet bröllop. Jag har alltid varit lite av en bröllopsmotståndare, men sen kom jag på att det kanske skulle vara lite mysigt att få säga "min man" om min sambo, och på den vägen är det 😀 Det jag funderar lite på är vart jag ska hitta en fin klänning som inte är för fin för att sommardag på Skansen, om ni förstår vad jag menar. Skor är ju också ett dilemma. Vad har man på fötterna om man inte gillar skor med klack? Funderar på när man ska skicka ut inbjudningskortet. Är det skillnad tycker ni på om det är ett litet bröllop, där det egentligen bara handlar om att bjuda in till vigseln eller ett stort pampigt bröllop med fest?
    Åh, vi ska också gifta oss på Skansen den 14:e! Men inte på drop in-delen, vi ska vigas i Skånska gruvan som ligger i utkanten av området Glad Äh, skillnad och skillnad, jag tycker att man gör som man vill så länge man ger gästerna tydlig info om förutsättningarna. Om man bara skickar en generellt formulerad inbjudan till ett bröllop så kommer nog folk anta att det ingår fest och sånt.
  • Oprekär

    Hej allihopa!
    Nu börjar mina konstiga bröllopsdrömmar komma allt oftare, jag drömmer att det plötsligt är dagen D och att jag har glömt att bjuda gäster, boka sminkös, fixa håret etc. Lyckligtvis drömmer jag alltid om "i-landsproblem", inte att folk dör eller att fästmannen drar :-P
    Jag känner mest ett märkligt lugn faktiskt, jag har så fruktansvärt mycket annat runtomkring att jag inte hinner stressa eller vara nervös.
    Inbjudningarna är skickade och sista o.s.a är 31/3, så vi ligger ganska lågt just nu tills vi vet exakt vilka som kommer och inte. Sedan är det ju saker osm bordsplacering och annat som ska fixas, men den tiden den sorgen  

Svar på tråden JUNIBRUDAR 2014, här träffas vi och planerar allt inför det stundande bröllopet