Inlägg från: daniiel |Visa alla inlägg
  • daniiel

    Förvirrad till tusen!

    Du ringer till kommunen och bokar där in tid för vigsel och blir då tilldelad en vigselförrättare som arbetar den dagen. Vanligtvis kostar det inget, men du kan få betala resekostnad om ni vill vigas någon annanstans än i stadshuset. Du kan fråga om allt sånt när du ringer :)

    Två vittnen behöver ni ja och vilka det är, spelar mindre roll. Fråga direkt när ni bokar fotograf om den personen kan/vill vara vittne. Om ni ska ha två fotografer, så kanske båda kan vara vittnen, annars måste ni ju hitta en person till som kan ställa upp.

    Till sist så behöver ni en godkänd hinderprövning och där är det skatteverket som gäller. Ni kan skicka in den redan nu, eller vänta någon vecka kanske, för det kan ta någon/ett par veckor innan ni får tillbaka den och den är giltig i 4 månader.

    När ni har allt det, en vigselförrättare, två vittnen och en godkänd hindersprövning så har ni allt ni behöver :)


  • daniiel
    Eleya skrev 2013-04-22 12:44:47 följande:
    Jag har alltid trott att vittnet vid en borglig vigsel skall vara en person som känner en. Jag tror inte det är en bra ide att välja fotografen som vittne då hans jobb är att fånga ögonblicket med sin kamera. Men ni väljer såklart själv.
    Vittnen kan vara vem som helst, som är myndig då och vittnena behöver ju inte göra något speciellt. Ibland kan dom vilja ha namn och adress till vittnena redan när man bokar vigseln. Fotograferna kan lugnt fotografera under vigseln och ändå vara vittnen :) Dom hinner med både och ;)
Svar på tråden Förvirrad till tusen!