Inlägg från: Bamsemums |Visa alla inlägg
  • Bamsemums

    Blodgivning

    Jag är också blodgivare. Dock är det inte lika lätt för mig att ge blod som för dig och det tar längre än 30 min för mig. Jag är väldigt rädd för nålar, sprutor och när de ska sticka mig. Jag blir svimfärdig och yr av ett vanligt blodprov.
    (Jag kan endast ge blod 2 gånger om året då jag är allergisk på sommar halvåret och äter mediciner och inte får ge blod då.) 
    Men! Trots att jag går in där och blir yr när jag kliver över tröskeln och det är en ren en plåga för mig att ge blod så är det värt det! Jag tänker nämligen så att jag kan stå ut under den lilla tiden och plågas och må dåligt om jag kan hjälpa någon, för det behövs blod inom sjukvården! Och varje gång jag kommer in till blodcentralen så tar det väldigt väl hand om mig och jag får ligga kvar tills jag känner att jag kan resa på mig utan att ramla ihop ;)

  • Bamsemums
    Pillan skrev 2013-04-23 21:08:35 följande:
    Jag undrar om man påverkas när man ger blod om man Hr dåligt blodtryck? Jag minns inte exakt vad jag har men jag är lång och får ofta blodtrycksfall om jag reser mig snabbt osv. Har många gånger tänkt att jag borde ge blod men rädd att jag ska bli väldigt yr. Dålig ursäkt kanske för det år ju över men jag undrar ändå om någon vet om blodtrycket påverkar...
    Jag har lågt blodtryck och det påverkas inte när jag ger blod. Min yrsel i och med blodgivningen handlar om psyket och att jag är så himla rädd :) 
Svar på tråden Blodgivning